Ο Πάνος Μουζουράκης ένωσε τις δυνάμεις του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πάνος Μουζουράκης έβαλε «Επίσημο Επένδυμα» και εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2021.

Στις 29 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μια ατμοσφαιρική βραδιά, ένα εορταστικό sold out show, με τον ταλαντούχο δημιουργό και ερμηνευτή Πάνο Μουζουράκη να συμπράττει, με «Επίσημο Ένδυμα», με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη Διεύθυνση της αρχιμουσικού Safira Antzus Ramos.

Η βραδιά «Με Επίσημο Ένδυμα» ήταν μια ανατρεπτική καλλιτεχνική πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει την «comme il faut» συμφωνική ορχήστρα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σκηνοθεσία της παραγωγής επιμελήθηκε ο Αθανάσιος Κολαλάς, ο οποίος επιχείρησε να ενώσει τις μουσικές τελείες που σημάδεψαν και δημιούργησαν τον καλλιτέχνη Πάνο Μουζουράκη και να συνθέσει το καλλιτεχνικό προφίλ του, ακολουθώντας την πορεία του από την Ελβετία, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα αλλά και στο Χόλιγουντ.

Ένα πρόγραμμα με την υπέροχη φωνή του Πάνου Μουζουράκη, βασισμένο σε τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του όπως τα «Μπερδεμένος», «Στο Βάθος Κήπος», «Χρυσό Αυγό», «Κοίτα Μπαμπά», «Αυτή Είναι Η Ζωή», «Πώς Να Την Πεις Την Αγάπη», «Μονόλογος Για Δυο», «Ζήτημα Χρόνου» και το νέο τραγούδι του «Έπαθα Αγάπη», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Minos EMI, a Universal Music Company, αλλά και επιλογές τραγουδιών από την ελληνική και παγκόσμια δισκογραφία.

Τραγούδια των Robbie Williams, Bob Dylan, Elvis Presley, Διονύση Σαββόπουλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φοίβου Δεληβοριά, Frank Sinatra, Red Hot Chili Peppers συνυφάνθηκαν με τις γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες του Πάνου Μουζουράκη παρουσιάζοντας τις επιρροές του, αλλά και τη σαφή καλλιτεχνική του άποψη.

Μία εξαιρετική μουσική παράσταση που ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ένα εορταστικό, ανατρεπτικό show, με μοναδικές ερμηνείες, χορό, συγκίνηση και πρόζα που σκιαγράφησε την καλλιτεχνική πορεία του Πάνου Μουζουράκη και κινήθηκε ανάμεσα στο «Επίσημο Ένδυμα» και στην αιρετική σκηνική παρουσία του καλλιτέχνη για να αποδομήσει την παραδοσιακή κλασική εικόνα της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Συμμετείχαν οι Νόνικα Μαλκουτζή, Καλλιόπη Πούσκα, Κυριακή Τσαλίκη, Ανδρέας Γκουντίμοβ και η παιδική χορωδία Ι.Ν Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε και παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ3 την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ