Ιστορίες και μουσικές από τη δεκαετία του ’70 έρχονται αυτήν την εβδομάδα το «Μουσικό Κουτί».

Το «Μουσικό Κουτί» της δεκαετίας του ’70 ανοίγουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1 και υποδέχονται τον Γιώργο Δημητριάδη, την Τζώρτζια Κεφαλά από τους ΜΠΛΕ και τον Βασίλη Κορακάκη.

Οι ιστορίες και οι μουσικές εστιάζουν σε μία πολύ δυναμική και εντυπωσιακή δεκαετία που δεν έπαψε ποτέ να είναι της μόδας.

Πολλά νέα ρεύματα που γεννήθηκαν μέσα στη δεκαετία του ’70 εξακολουθούν να ακούγονται και να επηρεάζουν τις σημερινές γενιές και πολλοί νέοι καλλιτέχνες προσπαθούν να αναπαράγουν τον ήχο εκείνης της εποχής.

O Γιώργος Δημητριάδης και η Τζώρτζια ροκάρουν στα κλασικά πλέον «Brown Sugar» των Rolling Stones και «Smoke On the Water» των Deep Purple, αντίστοιχα, χαρίζοντάς μας υπέροχες στιγμές.

Η δεκαετία του ’70 είναι μία θορυβώδης, αντιφατική και πρωτοποριακή δεκαετία σε σχέση με τη μουσική.

Θορυβώδης διότι μετά την έκρηξη του ‘60 η μουσική γίνεται ακόμα πιο άγρια και δυνατή. Αντιφατική διότι στη διεθνή μουσική σκηνή κυριαρχούν ταυτόχρονα τα πιο αντίθετα ρεύματα, όπως το hard rock με την ντίσκο, η reggae με το punk και οι πρώτοι metal ήχοι με το new wave.

Στην Ελλάδα δε, το ελαφρολαϊκό συνυπάρχει με το πολιτικό τραγούδι και η rock σκηνή με την επιστροφή στις ρίζες. Και πρωτοποριακή διότι οι καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, έχουν κερδίσει από την επανάσταση της προηγούμενης δεκαετίας την ελευθερία να πειραματιστούν μέχρι τελικής πτώσης.

Ο Βασίλης Κορακάκης μάς θυμίζει με το μπουζούκι του τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Εδώ τον ακούμε στο τραγούδι «Οι Αισθηματίες» του Πυθαγόρα και του Χρήστου Νικολόπουλου, που τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, το 1975.

Στο jukebox οι «Μουσικοί του Κουτιού» με τις διασκευές τους δίνουν νέα πνοή σε αγαπημένα τραγούδια του ’70.

Ο Γιώργος Δημητριάδης συνεχίζει σε ροκ ρυθμούς ερμηνεύοντας το «Starman» του David Bowie από 1972.

Τη σκυτάλη παίρνει η Τζώρτζια, η οποία ερμηνεύει, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, το τραγούδι «Ήτανε Μια Φορά» του Κώστα Φέρρη και Σταύρου Ξαρχάκου, που στιγμάτισε με τη φωνή του ο Νίκος Ξυλούρης.

– Advertisement –

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι.

Καθίστε αναπαυτικά, ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ