Μία αυθεντική λαϊκή συναυλία, αφιερωμένη στον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή Στράτο Διονυσίου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παλλάς στις 10 και 11 Μαΐου.

Οι γιοί του, Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής, ενώνουν τις φωνές τους, σε ένα μουσικό αφιέρωμα για τον πατέρα τους, ερμηνεύουν τα εμβληματικά τραγούδια του και μοιράζονται με το κοινό τη συγκίνηση της θύμησης του μεγάλου Στράτου Διονυσίου, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της λαϊκής μουσικής ιστορίας μας.

Για να τιμήσουν τον σπουδαίο λαϊκό βάρδο, θα βρεθεί στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, ο Αντώνης Ρέμος, που θα ερμηνεύσει με τον μοναδικό του τρόπο κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου.

Διαφήμιση

Ο Γιάννης Στάνκογλου θα αναλάβει τον ρόλο του οικοδεσπότη σε αυτές τις δύο αφιερωματικές βραδιές.

Συμμετέχει η τραγουδίστρια Αγνή Καλουμένου. Το αφιέρωμα σφραγίζει με τη σκηνοθετική της ματιά, η πολύπειρη Σοφία Σπυράτου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, αναλαμβάνει ο Νίκος Στρατηγός.

Οι δύο συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, συμπίπτουν με την επέτειο των 33 ετών από τον θάνατο του μεγάλου ερμηνευτή, που έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαΐου 1990.

Το ερμηνευτικό έργο του Στράτου Διονυσίου, αποτελεί ζωντανό κομμάτι της λαϊκής μουσικής, με χιλιάδες αυθεντικά λαϊκά τραγούδια.

Ένα έργο που περνά μέσα από μία δυναμική πορεία 32 χρόνων. Από το 1959, όταν ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι, ως το 1990, τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Μία ολόκληρη εποχή, σφραγισμένη από τα τραγούδια που ερμήνευσε με πάθος και μοναδική τεχνική, ο σπουδαίος Στράτος Διονυσίου.

Η μοναδική παρακαταθήκη και ένα φορτίο με αναμνήσεις που άφησε ο δικός μας Στράτος, έρχονται στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, μέσα από τις εκφραστικές φωνές των γιων του.

Στη συναυλία θα ακουστούν κορυφαίες επιτυχίες, μεταξύ των οποίων «Ο Ξένος», «Βάλε Φωτιά Στη Στράτα Μου», «Τα Πήρες Όλα», αλλά και όλες οι τεράστιες και διαχρονικές επιτυχίες του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή, Στράτου Διονυσίου.

«Θυμάμαι έναν πατέρα…»
Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

Θέατρο Παλλάς
10 & 11 Μαΐου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Τραγουδούν οι
Άγγελος, Στέλιος & Διαμαντής Διονυσίου

Φιλική συμμετοχή: Αντώνης Ρέμος
Οικοδεσπότης ο Γιάννης Στάνκογλου

Συμμετέχει η τραγουδίστρια Αγνή Καλουμένου

Διαφήμιση

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Στρατηγός

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω www.viva.gr, 11876 και του δικτύου των μεταπωλητών του viva.

ΠΗΓΗ