Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη και ξεχωριστός δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Το «Μουσικό Κουτί» του Γιώργου Ζαμπέτα ανοίγουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Η Νατάσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Διονυσίου λένε «Μάλιστα Κύριε» στον Γιώργο Ζαμπέτα και τιμούν τον μεγάλο συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, του οποίου τα τραγούδια έχουν κυριολεκτικά λάμψει και θριαμβεύσει μέσα στον χρόνο.

Η Κατερίνα Ζαμπέτα μας συστήνει μέσα από ιστορίες και περιστατικά τον πατέρα της και μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε το μεγαλείο της ψυχής του.

Ένα special επεισόδιο του «Μουσικού Κουτιού» που απαρτίζεται από ιδιαίτερες διασκευές και ερμηνείες τραγουδιών του Γιώργου Ζαμπέτα όπως τα «Δειλινά», «Αλήτης», «Αγωνία», «Που ‘Σαι Θανάση».

Ο αξέχαστος Γιώργος Ζαμπέτας έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάθε βράδυ στου Ζαμπέτα ήταν μια παράσταση. Ήταν ο πρώτος μουσικός που δεν ήταν μόνο μουσικός. Ήταν τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης αλλά πάνω από όλα showman.

Στη μνήμη όλων έχει μείνει το απίστευτο κέφι, οι ατάκες και το καυστικό του χιούμορ.

«Ήταν αριστοφανικός, του άρεσε να σχολιάζει και να σατιρίζει τα πρόσωπα της εξουσίας, χωρίς όμως να προσβάλλει ποτέ κανέναν», εξομολογείται η Κατερίνα Ζαμπέτα.

«Όλα του τα τραγούδια τα έχω σαν αδέρφια μου, τα έζησα στη γέννηση τους, στο μεγάλωμα τους και στη δόξα τους. Μου κάνουν συντροφιά τώρα που έχει φύγει. Ο πατέρας μου ήταν πολύ αισθηματίας, τρυφερός και αγαπησιάρης! Και έκλαιγε συχνά», συνεχίζει.

«Αυτό που με κάνει να τον ξεχωρίζω απ’ όλους τους άλλους συνθέτες είναι αυτό το βαθύ αίσθημα που έχει στα τραγούδια του. Ακόμα και αν δεν ήξερες ότι ήταν αισθηματίας το καταλαβαίνεις μέσα από τα τραγούδια του», λέει η κορυφαία ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου, που πέρυσι δήλωσε στο «Μουσικό Κουτί» ότι αν ζούσε τη δεκαετία του ‘60 θα ήθελε να είναι τραγουδίστρια του Γιώργου Ζαμπέτα.

Ο Γιάννης Διονυσίου εξηγεί γιατί πιστεύει ότι «ο Ζαμπέτας είναι μια συνέχεια του Χιώτη» και αποκαλύπτει γιατί αγαπά και ξεχωρίζει τα τραγούδια του: «Έχουν μια απίστευτη εξωστρέφεια, ένα φως. Ακόμα και τα μελαγχολικά του τραγούδια δεν είναι σκοτεινά, έχουν αχτίδες φωτός».

Στο Juke Box ο «Πιο Καλός Ο Μαθητης» συναντά τις αξεπέραστες διασκευές της Μπάντας του «Μουσικού Κουτιού».

Οι καλεσμένοι ρίχνουν κέρμα στα τραγούδια που αγάπησε ο Γιώργος Ζαμπέτας όπως τα «Αχάριστη», «Το Μινόρε Της Αυγής», «Πέφτουν Της Βροχής Οι Στάλες».

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» του Γιώργου Ζαμπέτα.

ΠΗΓΗ