Στο πλαίσιο των μουσικών παραστάσεων, *Βραδιές κάτω απ’ τη γέφυρα*, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο «Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα», στον Πειραιά, μυρωδιές κι αρώματα από τον ελληνισμό της διασποράς, από περασμένα χρόνια μέχρι την σύγχρονη δημιουργία παρουσιάζονται στην μουσική παράσταση, “Ένα τραγούδι από την Αλεξάνδρεια” που μας παρουσιάζει ο Αλεξανδρινός συνθέτης Νικήτας Βοστάνης.

Στον απόηχο των αναμνήσεων από την εποχή που η ελληνική κοινότητα ήταν ακμάζουσα και ενεργή, αλλά και με την τωρινή νοσταλγία για τα χρόνια εκείνα ακούμε τραγούδια που αλλά λιγότερο κι άλλα περισσότερο μας ταξιδεύουν από την άκρη της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τα λιμάνια και τις θάλασσες του Αιγαίου, τον Πειραιά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι επιλογές εστιάζουν στους Αιγυπτιώτες δημιουργούς από τους τραγουδοποιούς Αττίκ, Μάνο Λοίζο, Ζώρζ Μουστακί, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και του ίδιου του Νικήτα Βοστάνη στιχουργούς όπως τον Αρη Δαβαράκη και τον Κώστα Φέρρη αλλά και ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, που όσο κι αν δεν το γνωρίζουμε είναι από τους περισσότερο μελοποιημένους Έλληνες ποιητές.

Την παράσταση πλαισιώνει επταμελής ορχήστρα που επιμελείται ο Γιάννης Τσέρτος. Τραγουδούν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Γιάννης Στάθης και ο Κώστας Αραβαντινός.

Παρουσιάζει η Εύα Αλιανάκη

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης

 

INFO

Πέμπτη 31 Μαρτίου, 21:00.

Είσοδος: 10 € (αριθμημένες θέσεις). Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, στο δίκτυο της viva καθώς και στα Public.

https://www.viva.gr/tickets/music/ena-tragoudi-apo-tin-alexandreia/

Θεατρικός οργανισμός «Θέατρο Κάτω απ’ τη γέφυρα»:

Πλατεία Καραϊσκάκη, Γιαννοπούλου 1, Νέο Φάληρο. Τηλέφωνο θεάτρου: 210 4816200 Διοργάνωση – Παραγωγή: Γιάννης Βαφειάδης / www.live2.gr

ΠΗΓΗ