Αν και διαφορετικής γενιάς άνθρωποι, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος καταφέρνουν να μιλήσουν την ίδια μουσική γλώσσα.

«Είσοδος Κινδύνου». Ένα άλμπουμ με 9 τραγούδια σε στίχους Σεραφείμ Γιαννακόπουλου και μουσική του ίδιου και της Δήμητρας Γαλάνη κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Ένας δίσκος που απευθύνεται σε όσους και όσες ακούνε μουσική από όλο τον κόσμο, μία μουσική πρόταση που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία από δύο καλλιτέχνες που γνωρίζονται και συνεργάζονται από παλιά.

Η Δήμητρα Γαλάνη, μία καλλιτέχνιδα με πολύ σημαντική διαδρομή και αποτύπωμα, με ρεπερτόριο που απαρτίζεται από τραγούδια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών, επιλέγει να συνεργαστεί με τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο.

Διαφήμιση

Ένας καλλιτέχνης της νεότερης γενιάς με μία προσωπική αξιοσημείωτη πορεία ως μουσικός και συνθέτης (ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Planet of Zeus), ο οποίος επίσης αποφασίζει να γράψει για πρώτη φορά τραγούδια με ελληνικό στίχο.

Η «Είσοδος Κινδύνου» είναι η πρώτη τους δισκογραφική συνάντηση.

Τα τελευταία 15 χρόνια όμως βρίσκονται μαζί στη σκηνή καθώς ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος είναι μέλος της μπάντας της Δήμητρας Γαλάνη, σταθερά δίπλα της σε κάθε συναυλία αρκετές φορές και ως ενορχηστρωτής.

Η επιθυμία να γράψουν μαζί τραγούδια ήταν κοινή. Όπως δηλώνουν και οι δύο «νιώθουν πλέον την ευλογία και τη μαγεία της επικοινωνίας». Αν και διαφορετικής γενιάς άνθρωποι καταφέρνουν να μιλήσουν την ίδια μουσική γλώσσα.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του δίσκου έγκειται όμως στο ότι πρόκειται για homemade δημιούργημα.

Οι δυο τους δούλεψαν επί δύο χρόνια στο σπίτι της Δήμητρας Γαλάνη, σε συνθήκες καραντίνας, χωρίς την πίεση του χρόνου, πετυχαίνοντας μια ουσιαστική ζύμωση ιδεών, στίχων και μελωδιών που έφερε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Τους τελευταίους έξι μήνες έγραψαν τα τραγούδια που προέκυψαν εκεί, με τη βοήθεια του ηχολήπτη Νίκου Κόλλια, ενσωματώνοντας στην τελική ηχογράφηση και τους φυσικούς ήχους.

Τα τραγούδια αυτά μιλούν για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν: για την κρίση στις σχέσεις, την έλλειψη επικοινωνίας, την ανάγκη για συνεννόηση, συμπόρευση, αλληλεγγύη, την κραυγή της μητέρας – φύσης, τον κίνδυνο που νιώθουμε.

Και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα: πως το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει είναι να ενωθούμε, να βρει ο ένας τον άλλον. Και αν ο τίτλος είναι «Είσοδος Κινδύνου», τα τραγούδια δείχνουν την έξοδο στο φως.

Σε δύο τραγούδια (το ομότιτλο «Είσοδος Κινδύνου» και το «Βάλε Φωτιά») τους στίχους υπογράφει ο Νίκος Βεργέτης, ενώ στο τραγούδι «Η Θηλιά» συμμετέχει ο Ταφ Λάθος (στίχοι) με μια πολύ δυνατή ερμηνεία. Στο «Mantra» τους στίχους γράφουν η Παυλίνα Βουλγαράκη και ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος.

ΠΗΓΗ