Το Youtube είναι ο χώρος αναπαραγωγής και κοινοποίησης videos, κυρίως από μεμονωμένα άτομα, αλλά και από πολυεθνικές ενημέρωσης, όπως τα BBCCBSVevo και Hulu. Όλοι μας το χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά κατά κύριο λόγο για να διασκεδάσουμε (μουσικά videos). Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν βασικές λεπτομέρειες γι’ αυτό, παρά της χρήσης που του κάνουν. Για την ιστορία, λοιπόν, το Youtube δημιουργήθηκε το 2005 (7 χρόνια μετά την Google) και συγκεκριμένα στις 14 Φλεβάρη από τους Steve ChenChad Hurley και Jawed Karim. Η έδρα της είναι στην California, όπως ακριβώς και της Google, ενώ τον Νοεμβρίο του 2006 αγοράστηκε από την δεύτερη για $1,6 δισεκατομμύρια (εγώ θα το πούλαγα περισσότερα).

Πέρα από αυτά, το Youtube όπως προανέφερα χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια κόσμο, ο οποίος είτε αναπαράγει τα ήδη υπάρχοντα videos, είτε ανεβάζει νέα για σκοπούς προώθησης, διασκέδασης, ενημέρωσης, παροχής πληροφοριών ή και για να μοιραστεί προσωπικές του στιγμές με όλο τον κόσμο.

Εσύ, όμως, γνώριζες ποια είναι τα πρώτα videos που ανέβηκαν στο Youtube; Αν είσαι internet-άκιας πιθανόν να γνωρίζεις. Για εσένα, όμως, που σίγουρα δεν έχεις ιδέα, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πρώτα videos που “έπεσαν” στον αγαπημένο μας ιστότοπο και μην νομίζεις πως πρόκειται για κάποιο μουσικό video ή έγινε παραχώρηση από κάποια διασημότητα.

Δες και θα καταλάβεις…

Ο Jawed Karim, λοιπόν, στις 23 Απριλίου αποφάσισε να “ανεβάσει” το πρώτο video στην επιχείρησή του. Μία μέρα πήγε στον Ζωολογικό Κήπο του San Diego και θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία του με το ευρύ κοινό. Κάπως έτσι έγινε η πρώτη απόπειρα.ΠΗΓΗ