ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 04/12 ΑΠΟ ΤΟ ASTROLOGY.GR

ΚΡΙΟΣ

Ο ενεργός Κρόνος περιορίζει αισθητά τις επιλογές σου κι αντιδρώντας στην «κλεισούρα» μπορεί να κάνεις «αντιδραστικά» πράγματα που αντιβαίνουν στον νόμο, αντί όμως για «ηρωικές» κινήσεις, θα ήταν σοφότερο να βοηθήσεις κόσμο που περνά δύσκολα. Παράλληλα, η Σελήνη στην Παρθένο σε καλεί να μην… ξεχάσεις και κάποιες πρακτικές λεπτομέρειες, που έχουν να κάνουν είτε με την δουλειά ή το νοικοκυριό σου κι αν «πιάνουν τα χέρια σου» θα σου δοθεί η ευκαιρία να επινοήσεις πρακτικές λύσεις. Επιπλέον βέβαια οφείλεις να φροντίσεις και για την σωματική ή ψυχική σου ευεξία.

ΤΑΥΡΟΣ

Ανεξάρτητα με το πόσο τα συναισθήματά σου είναι κυμαινόμενα, η Σελήνη στην Παρθένο σε καλεί να δείξεις την αγάπη σου με έργα κι όχι μόνον με λόγια, πιθανότατα μάλιστα θα υπάρξουν και άμεσα ανταλλάγματα. Από την άλλη πλευρά ένα αγαπημένο σου πρόσωπο μπορεί να σε… ταλαιπωρήσει με τις ιδιοτροπίες του! Παράλληλα, ο ενεργός Κρόνος σηματοδοτεί μια αίσθηση «ασφυξίας», τόσο λόγω της καραντίνας, όσο και εξ αιτίας στενόχωρων καταστάσεων στο συγγενικό σου περιβάλλον, είσαι όμως στην… ευχάριστη θέση να «δραπετεύσεις» μέσα από τον έρωτα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Σελήνη στην Παρθένο συνηγορεί στην τακτοποίηση μιας οικογενειακής ή περιουσιακής υπόθεσης, όπως επίσης και στο να γίνουν λειτουργικές παρεμβάσεις στον χώρο σου, μην τα κάνεις όμως όλα «τσάτρα-πάτρα» αλλά αν δεν ξέρεις κάτι απευθύνσου σε άτομα που διαθέτουν πρακτικό πνεύμα και ειδικές γνώσεις. Κατά τα άλλα, ο ενεργός Κρόνος σηματοδοτεί μια φάση οικονομικής ή/και συναισθηματικής «ασφυξίας» καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη σου να «ανασάνεις», το σοφότερο όλως ωστόσο είναι να μπεις σε μια διαδικασία μοιράσματος και αλληλεγγύης, που θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Παρότι για την ώρα η Αφροδίτη στον Σκορπιό «σου χρυσώνει το χάπι», ο Κρόνος απέναντί σου, προτίθεται να σε εγκλωβίσει σε μια πραγματικότητα που περιγράφεται ως αναγκαία και στενόχωρη και αργά ή γρήγορα δεν θα μπορείς να την προσπεράσεις με την ίδια άνεση. Παράλληλα, η Σελήνη στην Παρθένο σε καλεί να βρεις πρακτικές λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας, ανατρέχοντας αν χρειαστεί σε ειδικευμένους τεχνικούς και χωρίς να χάνεις την ώρα σου με το τι λέει ο κάθε… άσχετος! Επιπλέον, αναμένεται μια αύξηση των μετακινήσεων και των επαφών σου, ενώ δρομολογείται κι ένα ειδικό σεμινάριο.

ΛΕΩΝ

Η Σελήνη στην Παρθένο συνηγορεί σε οικονομικές εξελίξεις με μεικτό «πρόσημο» κι αν θες να αποφύγεις τις κακοτοπιές συμβουλέψου τους ειδικούς. Επιπλέον μπορείς να γλιτώσεις έξοδα από μια ενδελεχή έρευνα αγοράς ή την επιμονής σου σε κάποιες λεπτομέρειες που «προδίδουν» το κατά πόσο μια αγορά ή επένδυση είναι πράγματι συμφέρουσα. Παράλληλα βέβαια, ο ενεργός Κρόνος «παγώνει» εργασιακές προοπτικές και η αίσθηση «ασφυξίας» μπορεί να σε εγκλωβίσει σε έναν φαύλο κύκλο απαισιοδοξίας και αδράνειας, ας μην του κάνεις όμως την… χάρη! Πρόσφερε για να βρεις την ψυχική σου ανάταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σελήνη στο ζώδιό σου σε καλεί να γίνεις ακόμη πιο χρήσιμος/η στην κοινωνία, παρέχοντας τις υπηρεσίες σου όπου χρειαστεί, στα πλαίσια όμως μιας αμοιβαίας εξυπηρέτησης ή μιας λειτουργικής ανταπόδοσης κι όχι… όπου να ‘ναι! Στο «κάδρο» είναι και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών, είτε από σένα, είτε για σένα. Κατά τα άλλα βέβαια, ο ενεργός Κρόνος συμπιέζει τις όποιες προοπτικές σου σε οικονομικά ή/και προσωπικά ζητήματα, με τις όποιες «χαραμάδες» αισιοδοξίας να κλείνουν η μια μετά την άλλη, κάτι τέτοιες στιγμές είναι όμως που η αλληλεγγύη από ή προς εσένα έχει τις λύσεις.

ΖΥΓΟΣ

Ο ενεργός Κρόνος δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας σε προσωπικά ή/και οικογενειακά θέματα, το αντίθετο μάλιστα όσο περνούν οι μέρες η αίσθηση ότι είσαι εγκλωβισμένος/η γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη. Παράλληλα όμως, με την Σελήνη στην Παρθένο μπορείς να εκμεταλλευτείς τον κάθε περιορισμό σου για να ασχοληθείς με χρήσιμες εφαρμογές. Επιπλέον, στα εργασιακά σου ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες… εξυπηρετικές κρυφές πλευρές. Κατά τα άλλα βέβαια, μην παραλείψεις να ασχοληθείς με θέματα υγείας ή/και διατροφής, απευθυνόμενος/η στους ειδικούς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Σελήνη στην Παρθένο ανοίγει «παράθυρο» για βοήθειες και λειτουργικές λύσεις, μέσω των φίλων σου, ίσως μάλιστα να συνεργαστείς και επαγγελματικά με κάποιον/α από αυτούς/ες, ενώ ανάλογα οφέλη μπορεί να αποκομίσεις και από την συμμετοχή σου σε μια συλλογική προσπάθεια. Παράλληλα όσο στενάχωρες κι αν είναι κάποιες καταστάσεις στο συγγενικό ή το εργασιακό σου περιβάλλον, εσύ οφείλεις να «κρατηθείς» από όλα εκείνα που προάγουν την χαρά, αφού μόνον αν συνεχίσεις να είσαι καλά, θα μπορέσεις να προσφέρεις μια αχτίδα φωτός και σε εκείνους/ες που τους/τις έχει πάρει η «κάτω βόλτα».

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με την Σελήνη στην Παρθένο οφείλεις να λειτουργήσεις πιο επαγγελματικά στις υποθέσεις σου και να επικεντρωθείς στις λεπτομέρειες, αφού αυτές θα κάνουν την διαφορά. Επιπλέον, δες την ωφέλιμη πλευρά της σύμπραξής σου με άτομα που κατά τα άλλα σου «κόβουν» τον ενθουσιασμό με τις παρεμβάσεις ή/και την κριτική τους. Το κακό βέβαια είναι ότι παράλληλα, ο ενεργός Κρόνος σου κόβει τα «φτερά», τόσο σε σχέση με οικονομικές προοπτικές που έχουν «κολλήσει» λόγω της καραντίνας, όσο και σε προσωπικά ζητήματα, αφού δεν μπορείς να έχεις την ελευθερία κινήσεων που επιθυμείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Κρόνο στο ζώδιό σου ακόμη κι εσύ μπορεί να ασφυκτιάς από τους όποιους περιορισμούς, αν μάλιστα στην εσώκλειστη ζωή σου προστεθούν και κάποια οικογενειακά ή περιουσιακά προβλήματα είναι επιτακτική ανάγκη να βρεις μια διέξοδο. Κι αυτήν σου την προσφέρει η Σελήνη στην Παρθένο μέσα από χρήσιμα και αποδοτικά ενδιαφέροντα, που θα γίνουν το «αποκούμπι» σου σε μια «γκρίζα» περίοδο πιέσεων. Κι αν έχεις στερηθεί το «έξω», άνοιξε ένα παράθυρο στο διαδίκτυο που… βρίθει χρηστικών λύσεων, σίγουρα όμως θα σου κάνει καλό και η επικοινωνία με φίλους/ες και γνωστούς/ες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Σελήνη στην Παρθένο συνηγορεί σε μια αστάθεια στα οικονομικά σου, καλό είναι ωστόσο να αντισταθείς σε καταναλωτικούς πειρασμούς και το όποιο… σύνδρομο στέρησης, βάζοντας πρωτίστως σε μια τάξη τα πράγματα, κάτι που συμπεριλαμβάνει και την ρύθμιση ενός δανείου αλλά και φορολογικών ή ασφαλιστικών θεμάτων, με την συνδρομή των εκάστοτε ειδικών. Παράλληλα, ο ενεργός Κρόνος αυξάνει την αίσθηση περιορισμού που νοιώθεις και η ψυχολογία σου μπορεί να πέσει στα… Τάρταρα, δες όμως το τι «αγγαρείες» μπορείς να διεκπεραιώσεις σε καθεστώς καραντίνας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Σελήνη απέναντί σου σε φέρνει σε επαφή με άτομα που «σου χαλάνε το όνειρο», στην πράξη ωστόσο σε παραπέμπει σε μια συμφωνία ή συνεργασία με αμοιβαίο όφελος. Επιπλέον, μπορείς να συνδυάσεις το πραγματικό με το φανταστικό, σε κάθε περίπτωση όμως οφείλεις να δώσεις την δέουσα σημασία και σε λεπτομέρειες για τις οποίες συνήθως αδιαφορείς. Παράλληλα, ο ενεργός Κρόνος σηματοδοτεί στενοχώριες και περιορισμούς τόσο σε σχέση με τα οικονομικά σου, όσο και στις φιλίες σου, η σωστή «απάντησή» σου όμως δεν είναι το να «διαφύγεις» αλλά να προσφέρεις και να μοιραστείς.

ΠΗΓΗ