ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 16/01 ΑΠΟ ΤΟ ASTROLOGY.GR

ΚΡΙΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό φέρνει ανακατατάξεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, θα έλεγα μάλιστα επί το… συντηρητικότερο, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί κι εσύ να υποχωρήσεις σε κάποιες από τις απαιτήσεις σου, ώστε να επέλθει μια συμφωνία. Ίσως πάλι να στερηθείς κάποιον/α για λόγους ανωτέρας βίας. Παράλληλα, ο Χείρωνας στο ζώδιό σου σε καλεί να απευθυνθείς σε έναν πρεσβύτερο, που γνωρίζει πολλά περισσότερα από σένα. Επιπλέον, επαναφέρει στο προσκήνιο ζητήματα του παρελθόντος, ενεργοποιώντας και την δική σου τάση να εντρυφήσεις σε αυτό.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό φέρνει έναν αυξημένο φόρτο εργασιών, που θα σε κρατήσουν απασχολημένο/η για αρκετές ώρες, ίσως μάλιστα να αναλάβεις και υποχρεώσεις άλλων που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η αργή μεθοδολογία σου θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο/η. Παράλληλα βέβαια μην αμελήσεις να φροντίσεις και για την σωματική ή ψυχική ευεξία σου, ειδικά εκεί που έχεις μια αποδεδειγμένη ευαισθησία. Μάλιστα, ο Χείρωνας στον Κριό θα συνδράμει με παραδοσιακές συνταγές και… ξεματιάσματα! Επιπλέον, μπορεί να εντρυφήσεις σε αρχαία συγγράμματα.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό ανακινεί συναισθηματικά ζητήματα και φαίνεται πως οι σχέσεις σου με αγαπημένα πρόσωπα περνούν σε πρώτο πλάνο, είτε πρόκειται για τα παιδιά σου, είτε για κάτι αμιγώς αισθηματικού χαρακτήρα. Κι αν τύχει να προκύψουν αναμπουμπούλες ή γκρίνιες, από την πλευρά σου δείχνει σκόπιμο να ακολουθήσεις μια κατευναστική πολιτική, έχοντας ως κύριο «όπλο» την αγκαλιά σου κ όχι τόσο το… μπλα-μπλα! Παράλληλα, ο Χείρωνας στον Κριό σου γνωρίζει κόσμο που κατέχει ιδιαίτερα μυστικά της Παράδοσης, ίσως μάλιστα να συμμετάσχεις κι εσύ σε μια κοινότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό φέρνει μεταβολές στον χώρο σου και επισκέψεις, είτε υποδεχθείς εσύ κόσμο, είτε μεταβείς κάπου αλλού, όλα αυτά όμως δεν θα έχουν τόσο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όσο «υποχρεωτικό», στα πλαίσια διαπραγματεύσεων με το σόι σου. Φυσικά δεν θα λείψουν οι αγκαλιές και τα ματς-μουτς, υπάρχουν όμως και κάποια περιουσιακά ζητήματα, που πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά και ίσως οι καλές προθέσεις να μην αρκούν. Παράλληλα, με τον Χείρωνα στον Κριό «δοκιμάζονται» οι αντοχές σου σε συναισθηματικές εξαρτήσεις, που μπορεί να σε ζημιώνουν, φαίνεται όμως πως είναι περίπου προδιαγεγραμμένο να ακολουθήσεις τα χνάρια των προγόνων σου!

ΛΕΩΝ

Η Σελήνη στον Ζυγό φέρνει περισσότερες επαφές και μετακινήσεις, με την καλή επικοινωνία να είναι το «κλειδί» της επιτυχίας σου. Καλό είναι βέβαια να έχεις κι έναν «μπούσουλα» για να μην φας την ώρα σου σε άσκοπες διαδικασίες και ατέρμονα κουτσομπολιά, αφού ο καθένας «λέει το μακρύ του και το κοντό του». Παράλληλα, ο Χείρωνας στον Κριό σου ζητά να αφιερώσεις χρόνο στην μελέτη υποθέσεων του παρελθόντος, είτε πρόκειται για γνωστικά πεδία, είτε για ένα πολύ πιο… πεζό νομικό ζήτημα. Επιπλέον σε φέρνει σε επαφή με συγγενείς που έχεις να δεις καιρό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό σε προσανατολίζει σε οικονομικά ζητήματα και την κάλυψη των αναγκών σου, σίγουρα όμως θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και κάποιες απαιτήσεις ατόμων του περιβάλλοντός σου, ώστε μετά να έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις πίσω την… χάρη που θα τους κάνεις! Επιπλέον, κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στα έσοδα και τα έξοδά σου, τελικά όμως θα έρθεις «στα ίσα σου». Παράλληλα, ο Χείρωνας στον Κριό μπορεί να σε ενισχύσει μέσω της οικογένειάς σου, ενώ δρομολογεί κι ένα περιουσιακό ή κληρονομικό ζήτημα.

ΖΥΓΟΣ

Με την Σελήνη στο ζώδιό σου, καλείσαι να επιστρατεύσεις όλα τα προσόντα σου, αφού έχεις γίνει «στόχος» των κοσμικών δυνάμεων και μπορεί να σου τύχουν ποικίλες προκλήσεις. Επιπλέον, θα χρειαστεί να ισορροπήσεις ανάμεσα σε «λογικές» απαιτήσεις και κάποιες άλλες που εκπορεύονται από το συναίσθημα και δεν καταλαβαίνουν από… λογικές κι αυτό αφορά τόσο εσένα, όσο και τους άλλους! Παράλληλα, ο Χείρωνας απέναντί σου, σου θυμίζει πως θες-δεν θες είσαι δέσμιος κάποιων οικογενειακών καταστάσεων, ίσως όμως να σου δώσει και το έναυσμα να φτιάξεις το δικό σου «τσαρδί».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό σε καλεί να κάνεις μια στάση από τις εξωστρεφείς δραστηριότητές σου, δίνοντας προτεραιότητα στην ξεκούρασή σου αλλά και στον συντονισμό με το «μέσα» σου, αφού σήμερα τα μηνύματα του υποσυνείδητου αξίζουν της προσοχής σου. Αντίθετα στον έξω κόσμο μπορεί να σου τύχουν ποικίλες αναποδιές, λες και κάποιος σε έχει… καταραστεί, ενώ υπάρχουν και κάποιες παρασκηνιακές ενέργειες, που αν δεν τις κάνεις εσύ, καλό θα ήταν να γνωρίζεις την ύπαρξή τους! Παράλληλα, ο Χείρωνας στον Κριό σε φέρνει σε επαφή με παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό είναι ασορτί με την τάση σου να γνωρίζεις κόσμο και να ανταλλάσσεις απόψεις επί παντός επιστητού, ίσως μάλιστα να περάσει η μέρα σου δίχως να το καταλάβεις, κάνοντας παρέα με ένα… ετερόκλητο πλήθος! Και βέβαια το ομαδικό «παιχνίδι» θα σου προσφέρει εφήμερες χαρές, αν όμως αναζητάς κάτι πιο «μεστό» στις διαπροσωπικές σχέσεις σου, ο Χείρωνας στον Κριό, βάζει στην κορυφή της λίστας τα άτομα μιας… κάποιας ηλικίας, αφού σε αυτά θα βρεις αγάπη και σοφία all together. Από την άλλη πλευρά, κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς σε εξαιρετικά ευαίσθητη φάση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό σου έχει φυλαγμένες δοκιμασίες και διαπραγματεύσεις, μέσα από τις οποίες θα πιστοποιήσεις τις διοικητικές αρετές και την εμπειρία σου, όσο πιο δύσκολο είναι μάλιστα το εγχείρημά σου να «παντρέψεις» αντίθετες τάσεις και απόψεις, τόσο οι πιθανότητες είναι υπέρ σου. Μια και μόνη προϋπόθεση υπάρχει, να δείξεις σε όλους/ες ποιος είναι το… αφεντικό και να μην σου πάρουν τον αέρα με περιττούς συναισθηματισμούς, που δεν έχουν καμία… δουλειά στα επαγγελματικά σου. Αντίθετα όμως στο σπίτι και την οικογένειά σου, καλό είναι να ανοίξεις την αγκαλιά σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό σε παρακινεί να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, είτε πρόκειται για τις πνευματικές αναζητήσεις σου, είτε για την γνωριμία σου με άτομα που έχουν να συνεισφέρουν πολλά σε μια πιο συνθετική οπτική των πραγμάτων. Ταυτόχρονα βέβαια ίσως χρειαστεί να βάλεις όρια σε κάποιους/ες που «ζουζουνίζουν» γύρω σου, χωρίς να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό, ώστε να μην χάσεις τον χρόνο σου. Παράλληλα, ο Χείρωνας στον Κριό σε ξεναγεί σε μέρη που έχεις να βρεθείς καιρό και είναι γεμάτα αναμνήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να «ξεθάψεις» υλικό από το παρελθόν σου.

ΙΧΘΕΙΣ

Η Σελήνη στον Ζυγό φέρνει στο προσκήνιο έσοδα και έξοδα που έχουν να κάνουν με τους άλλους και τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να διαπραγματευθείς με επιτυχία μια δανειοδότηση ή ένα ασφαλιστικό σου θέμα. Επιπλέον, ο Χείρωνας στον Κριό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μια συνδρομή από την οικογένειά σου, ενώ σίγουρα ένα μέρος των εξόδων σου θα έχουν να κάνουν με την κάλυψη αναγκών του σπιτιού σου. Από την άλλη πλευρά δεν θέλει και πολύ για να «σου την πέσουν» κάποιοι που είτε «μυρίστηκαν» χρήμα, είτε έχουν μάθει να ζητάνε διαρκώς και σε θεωρούν ένα είδος… τράπεζας!ΠΗΓΗ