Το τραγούδι «Χριστούγεννα (Θα Είσαι Εδώ)» ακούστηκε για πρώτη φορά τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Μάνου Ξυδούς.

Μια υπέροχη ροκ μπαλάντα σε μουσική Ηλία Μακρίδη με τη φωνή του Μάνου Ξυδούς, που έχει γράψει και τους στίχους, έρχεται να μας συνοδεύσει στην αντίστροφη μέτρηση για την πιο αγαπημένη γιορτή, τα Χριστούγεννα.

Η μελωδία του Ηλία Μακρίδη συναντά τη γλυκιά μελαγχολική ατμόσφαιρα του συνιδρυτή των Πυξ Λαξ και μαζί δημιουργούν έναν ύμνο στη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου.

Το τραγούδι «Χριστούγεννα (Θα Είσαι Εδώ)» ακούστηκε για πρώτη φορά το 2010, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του «πρίγκηπα της δυτικής όχθης», ενώ το 2017 ο Ηλίας Μακρίδης το συμπεριέλαβε στο προσωπικό του album «…Όταν Έκανα Ευχές» που κυκλοφόρησε από την Panik Platinum.

«Ήταν άβολο και αμήχανο, αλλά πιστεύω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρατήσει τη φωνή και τα λόγια του Μάνου κλειδωμένα και να μην τα μοιραστεί με τους χιλιάδες φίλους του που τον αγάπησαν», εκμυστηρεύεται ο Ηλίας Μακρίδης.

«Άλλωστε αυτή πιστεύω ότι είναι και η μαγεία της Τέχνης μας, πως συνεχίζει να υπάρχει και να συντροφεύει τις ψυχές και τα συναισθήματα των ανθρώπων ακόμη και μετά από εμάς», προσθέτει.

Τι πιο γλυκό να ακούς έναν καλλιτέχνη που λάτρευε τα Χριστούγεννα να τραγουδά για «αυτή τη νύχτα που σταμάτησε ο χρόνος», την πιο μαγική νύχτα όπου ο ερωτευμένος ζητά ένα και μόνο θαύμα, να βρεθεί ξανά μαζί με την αγαπημένη του.

Θα είσαι εδώ. Φως, Αγάπη, Συντροφικότητα, Ανθρωπιά, Ελπίδα.

«Είναι Χριστούγεννα ξανά και όλοι χαίρονται / Βλέπουν το δέντρο με τα φώτα στολισμένο / Στέκουν μπροστά του αμίλητοι και σκέφτονται / Ένα τραγούδι τόσους μήνες ξεχασμένο / Θα είσαι εδώ, θα είσαι εδώ / Ίσως μονάχα για μια νύχτα / Αλλά θα είσαι εδώ, θα είσαι εδώ…»

Απολαύστε το ατμοσφαιρικό lyric video του τραγουδιού:

ΠΗΓΗ