Η Έλενα Παπαρίζου ήταν μία από τους επίτιμους καλεσμένους στον τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η «Number One» τραγουδίστρια της Ευρώπης επέστρεψε στη Eurovision.

Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική νίκη της Ελλάδας στο θεσμό, η κορυφαία pop star Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στο μεγάλο τελικό για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

H Έλενα Παπαρίζου μαζί με άλλους πέντε νικητές της Eurovision παρουσίασαν τα νικητήρια τραγούδια τους σε ένα μοναδικό interval act με τίτλο «Rock The Roof» πάνω σε στέγες εμβληματικών κτηρίων του Ρότερνταμ, της πόλης που θα φιλοξενήσει το φετινό διαγωνισμό.

Οι έξι επίτιμοι καλεσμένοι του μεγάλου τελικού είναι οι Lenny Kuhr (Ολλανδία, 1969), Teach-In (Ολλανδία, 1975), Sandra Kim (Βέλγιο, 1986), Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα, 2005), Lordi (Φινλανδία, 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία, 2015).

Η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε το «Number One», το τραγούδι με το οποίο χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη νίκη της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ενώ ακολούθησε την πρωτότυπη χορογραφία του 2005.

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου στην Eurovision μετά το διαγωνισμό του 2001, στον οποίο πήρε μέρος με το ντουέτο των Antique, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του τελικού.

Η Έλενα Παπαρίζου είχε εμφανιστεί επίσης στο show «Europe Shine A Light» που είχε προβληθεί τον Μάιο του 2020 στη θέση του περσινού τελικού της Eurovsion, καθώς ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ