Ένας ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών με τις ερμηνείες της Βιολέτας Ίκαρη και την υπογραφή του Νίκου Ξύδη.

Η Βιολέτα Ίκαρη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες της γενιάς της.

Έχοντας ξεχωρίσει με την αφοπλιστική φωνή της και την τρυφερότητα της ψυχή της, Βιολέτα Ίκαρη μοιράζεται μαζί μας το νέο δίσκο της με τίτλο «Πορτοκάλι», σε στίχους και μουσική του Νίκου Ξύδη.

Το «Πορτοκάλι» είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών, με αρχή, μέση και τέλος. Σαν μία ταινία με 11 σπονδυλωτές ιστορίες.

Με την αισθαντική φωνή και τη μεστή ερμηνεία της, η Βιολέτα Ίκαρη γίνεται το πρόσωπο στα εμπνευσμένα τραγούδια του Νίκου Ξύδη και το «Πορτοκάλι» είναι το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής ένωσής τους.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ, η Βιολέτα Ίκαρη παρουσιάζει το μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Καμένη Γη», το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Με άρωμα που σε ταξιδεύει σε μνήμες, με την πικρή του φλούδα να υπογραμμίζει τα κακώς κείμενα των καιρών μας και με γεύση γλυκόξινη που ζωντανεύει τις αισθήσεις, το «Πορτοκάλι» μοιάζει με την ψυχή και τη ζωή μας.

Πρόκειται ένα σύνολο τραγουδιών που αποτελεί μία μοναδική μουσική πρόταση και συνδυάζει επιρροές από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Η Βιολέτα Ίκαρη δηλώνει: «Το άλμπουμ αυτό είναι μία σύντομη αποτύπωση της ζωής μας μέσα από τα μάτια του Νίκου Ξύδη και εγώ είμαι η τυχερή που κάθε λέξη, κάθε νότα και κάθε παύση, χορεύουν τους χτύπους της καρδιάς μου. Είμαι περήφανη για αυτό το έργο και για ό, τι το αποτελεί, αλλά πιο πολύ για τον Νίκο που είχε την καρδιά να το μοιραστεί μαζί μου, καθώς είναι από τα ακριβά του υπάρχοντα».

Ο Νίκου Ξύδης προσθέτει: «Μια για πάντα αυτά τα τραγούδια θα υπάρχουν σε αυτή τους τη “φωτογραφία”. Με την ομορφιά της τυχαιότητας εκείνης της στιγμής. Εκείνης της στιγμής που περνάει και μένει για όσο χάνεται. Βιολέτα, τα λόγια είναι λίγα και λειψά. Θα γυρίσω στη σιωπή για να λάμψει η ψυχή της φωνής της και να φωτίσει με το δικό της πρόσωπο τα τραγούδια μου».

Το άλμπουμ «Πορτοκάλι» κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment σε CD στα φυσικά καταστήματα και ψηφιακά σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify:

ΠΗΓΗ