Το πιο μελωδικό «Μουσικό Κουτί» ανοίγουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη.

Η Ελένη Βιτάλη, μία από τις συγκλονιστικότερες φωνές του λαϊκού μας τραγουδιού, και ο Χάικ Γιαζιτζιάν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της έθνικ μουσικής και σολίστας στο ούτι, ανοίγουν το «Μουσικό Κουτί» της ζωής τους, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στις 22:00, καλεσμένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Τα λαϊκά τραγούδια της Ελένης Βιτάλη συναντούν τα παραδοσιακά αρμένικα του Xάικ Γιαζιτζιάν, σε ένα μουσικό ταξίδι πέρα από σύνορα, που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση.

Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά από μικρή για την αγάπη, τον έρωτα, τον πόνο και την ξενιτειά.

«Όταν τραγουδούσα στα πανηγύρια κάλυπτα τα πόδια μου με μαντήλι για να καταλαβαίνουν ότι δεν περνάνε τα παιχνίδια. Ήταν συμβολικό», λέει η ίδια στο «Μουσικό Κουτί» μιλώντας για τα πρώτα της χρόνια στο τραγούδι.

«Δε Μένω Πια Εδώ» σε μουσική και στίχους Νίκου Πορτοκάλογλου. Ερμηνεύει μοναδικά η Ελένη Βιτάλη.

Ερμήνευσε πολλούς σπουδαίους συνθέτες, αλλά κάποια στιγμή έκανε την έκπληξη και αποκάλυψε κι ένα άλλο κρυφό της πρόσωπο, αυτό μιας εξαιρετικής τραγουδοποιού.

Με τη μοναδική φωνή της μας θυμίζει τραγούδια όπως τα «Ένα Χειμωνιάτικο Πρωί», «Εγώ Τραγούδαγα», «Αυτά Παθαίνει Μάτια Μου» και «Tαχεία».

«Ένα Χειμωνιάτικο Πρωί». Σύνθεση και στίχοι Ελένη Βιτάλη. Ένα υπέροχο ερωτικό τραγούδι που ερμηνεύει η ίδια.

«Το αίμα μου είναι αρμένικο, πατρίδα μου είναι η Συρία και σπίτι μου η Ελλάδα. Ξεκίνησα παίζοντας ευρωπαϊκή μουσική και έπιασα το ούτι όταν ήρθα στην Ελλάδα», δηλώνει στο  «Μουσικό Κουτί» ο Χάικ Γιαζιτζιάν, ο οποίος ζει στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια.

Μαζί του ταξιδεύουμε στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Μεσογείου.

Αυτοδίδακτος στο ούτι, με δικό του προσωπικό ήχο και βαθιά αισθαντικότητα στη φωνή και το τραγούδι, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο.

«Habrban – Μυστικά Πως Σ’ Αγαπώ». Παραδοσιακό αρμενικό. Ελληνικοί στίχοι Δημήτρης Υφαντής.  Ο Χάικ Γιαζιτζιάν με το ούτι του ερμηνεύει αυτό το υπέροχο τραγούδι.

Στο Jukebox της εκπομπής οι διασκευές της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού» γράφουν για άλλη μία φορά ιστορία. Τα αγαπημένα της Ελένης Βιτάλη συναντούν τα αγαπημένα του Χάικ Γιαζιτζιάν.

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, ανοίγει το «Μουσικό Κουτί».

ΠΗΓΗ