Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει το δικό της χρώμα στη «Φαντασία» του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η ιστορία ξεκινάει περισσότερο από 30 χρόνια πριν, όταν το 1989 ο Απόστολος Καλδάρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συζητούσαν για ένα ζωντανό πρόγραμμα με τα τραγούδια του.

Η ζωή όμως έφερε τα πράγματα αλλιώς. Στις 8 Απριλίου του 1990 ο Απόστολος Καλδάρας πεθαίνει και μένει μετέωρη μια επιθυμία που η Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν ξέχασε ποτέ.

33 χρόνια μετά η Ελένη Τσαλιγοπούλου έρχεται αντιμέτωπη πρώτα με το απωθημένο της πια και έπειτα με το τεράστιο – τόσο σε όγκο όσο και αξία – ρεπερτόριο του Απόστολου Καλδάρα. Επιλέγει τα τραγούδια που μιλάνε περισσότερο μέσα της και παίρνει την αρχική σπιτική ιδέα και αρχίζει να δουλεύει έναν σπιτικό, ανθρώπινο και βαθιά λαϊκό στην ουσία του δίσκο.

Το πρώτο τραγούδι που ανοίγει την πόρτα του στούντιο και μας βάζει να ακούσουμε είναι «Η Φαντασία». Ένα από τα πρώτα τέσσερα τραγούδια της συνεργασίας του Απόστολου Καλδάρα και του Γιώργου Νταλάρα, σε στίχους της αξεπέραστης Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1969.

Και όπως πολύ καλά ξέρουν όσοι έχουν γνωρίσει έστω και λίγο την Ελένη Τσαλιγοπούλου, αν δεν βρει τον τρόπο να «ακούσει» πρώτα μέσα της ένα τραγούδι με τον τρόπο της, δεν το τραγουδάει.

«Η Φαντασία» ήταν ένα από αυτά που άργησε πολύ να βρει τον ήχο του μέσα σε αυτήν τη διαδικασία. Και τον βρήκε όπως όλα τα τραγούδια αυτού του άλμπουμ μέσα από τις ιδέες της παρέας των εξαιρετικών μουσικών που συμμετέχουν σε αυτές τις ηχογραφήσεις.

Ο Μανώλης Πάππος, ο Φώτης Σιώτας, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Άγης Παπαπαναγιώτου, και ο Γιώργος Ανδρέου στην ηχογράφηση, συνδημιουργούν τον λαϊκό ήχο που σαν από πάντα έπαιζε μέσα στο μυαλό και τη μουσική ψυχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Ένα κομμάτι από το όνειρο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του κοριτσιού που πάντα θα φλέγεται.

«Η Φαντασία» της Ελένης Τσαλιγοπούλου κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ