Τα τραγούδια στη «Σεκάνς» είναι αυτόνομες ιστορίες αλλά και ψηφίδες που όλες μαζί συνθέτουν το soundtrack μίας ταινίας.

Η Κορίνα Λεγάκη, ύστερα από τα πρώτα πλάνα που μας αποκάλυψε τους τελευταίους μήνες με τα singles «Ένα Πρωί Γλυκό», «Δική Σου» και «Όλα Αρχίζουν», επιστρέφει δισκογραφικά με το νέο ολοκληρωμένο άλμπουμ της με τίτλο «Σεκάνς».

Ο καινούργιος σταθμός σε μία συναρπαστική δισκογραφική διαδρομή που περιλαμβάνει συνεργασίες με ονόματα όπως ο Μιχάλης Γκανάς, η Κική Δημουλά, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Νίκος Ξυδάκης και Δημήτρης Μαραμής και άλμπουμ όπωςο ο «Kymatographos».

«Ζούμε σε μία εποχή που το γλυκό και το πικρό εναλλάσσονται διαρκώς. Ζούμε σε μία στιγμή του χρόνου που μας ζητά να προχωρήσουμε με αγάπη κι αποφασιστικότητα στο μέλλον. Η “Σεκάνς” αγαπάει και σέβεται το χθες, αλλά ζει στο σήμερα και ονειρεύεται το αύριο», λέει η Κορίνα Λεγάκη.

Διαφήμιση

Με το άλμπουμ «Σεκάνς» η Κορίνα Λεγάκη, που πειραματίζεται με τον ήχο της από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη δισκογραφία, προτείνει αυτή τη φορά έναν ήχο διεθνή και ελληνικό, pop και ethnic.

Για τον σκοπό αυτό η ερμηνεύτρια συνομιλεί με ανανεωτική διάθεση με τους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς, της γενιάς της: Αντώνης Μπακαούκας, Κώστας Μπουντούρης, Ορέστης Ντάντος, Γιώργος Περού, Σταύρος Σιόλας – όλοι τους δημιουργοί με στίγμα προσωπικό στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία – σε στίχους των ίδιων και των Αθανασίας Γιασουμή, Χάρη Γκιούλη, Ναντίνας Κυριαζή και Ηλία Μάστορη.

Όπως μία σειρά από πλάνα σε ένα φιλμ, τα τραγούδια στη «Σεκάνς» είναι αυτόνομες ιστορίες αλλά και ψηφίδες που όλες μαζί συνθέτουν το soundtrack μίας ταινίας με σενάριο τον μουσικό κόσμο της Κορίνας Λεγάκη και των τραγουδοποιών του δίσκου.

Έτσι, τραγουδάμε ξανά μαζί, μοιραζόμαστε όσα αγαπάμε, βγαίνουμε από το γκρίζο μίας εποχής αναγκαστικού εγκλεισμού, μοναξιάς και απόστασης.

Το άλμπουμ «Σεκάνς» ενορχηστρώνει η πιο must δημιουργική ομάδα, το συγκρότημα Δραμαμίνη, ενώ συμμετέχουν μουσικοί δεξιοτέχνες όπως οι Μανώλης Καραντίνης, Βαγγέλης Κατσαρέλης, Βαγγέλης Καλαμάρας, Γιώργος Παχής, Μιχάλης Πορφύρης και άλλοι.

Στο ντουέτο που χάρισε τον τίτλο στο άλμπουμ συμμετέχει ο πολυτάλαντος και πολυσύνθετος Θανάσης Αλευράς. Σταθερά η καλλιτεχνική παραγωγή υπογράφεται από τον «γκουρού» Μανώλη Φάμελλο.

Η «Σεκάνς» είναι ένας κύκλος τραγουδιών. Είναι ένα όχημα ονείρων. Είναι μία γλυκιά απάντηση σε μία ερώτηση που είναι πάντα η ίδια. Η ερώτηση είναι η Ζωή. Κι η απάντηση είναι η Τέχνη.

Ο δίσκος «Σεκάνς» κυκλοφορεί από την Panik Oxygen και συνοδεύεται από τρία video clips που υπογράφει ο ταλαντούχος νέος σκηνοθέτης Παναγιώτης Κουντουράς.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify.

ΠΗΓΗ