Το νέο άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι είναι ένας ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της ελληνικής επαρχίας.

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο «YENNA» (Γέννα).

Η επιλογή του τίτλου δεν ήταν τυχαία, καθώς η ίδια επιδιώκει να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία ως τα στάδια από τη σύλληψη μέχρι τη «γέννα»: τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και τελικά τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και ως εκ τούτου, την αλλαγή.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή η Μαρίνα Σάττι βιώνει και την προσωπική αναγέννησή της, από την οποία βγαίνει στην επιφάνεια πολύ πιο δυναμική, πιο ελεύθερη και ζωντανή.

Το πρώτο άλμπουμ της αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της ελληνικής επαρχίας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Η Μαρίνα Σάττι αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με pop και urban στοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό της ήχο που την έκανε να ξεχωρίσει.

Στο εγχείρημα αυτό πλαισιώνεται από μία ταλαντούχα και δημιουργική ομάδα φίλων, συνεργατών και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Το «YENNA» περιέχει τα τραγούδια «Γιατί Πουλί Μ’», «Πόνος Κρυφός» και «Πάλι» που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Παράλληλα με το νέο άλμπουμ της, η Μαρίνα Σάττι αποκαλύπτει το μουσικό βίντεο για το «Μοιρολόι».

«Η δημιουργική διαδικασία ήταν πάντα επίπονη για μένα. Ένας φίλος μου είπε κάποτε: “Η δημιουργία και το να βγάζεις κάτι καινούργιο από μέσα σου πάντα εμπεριέχει πόνο – είναι ενός είδους γέννα”. Αυτό ενέπνευσε τον τίτλο του άλμπουμ, “YENNA”, και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα», αναφέρει η Μαρίνα Σάττι.

«Αποφάσισα να κάνω ένα άλμπουμ που να εξιστορεί την ίδια τη διαδικασία δημιουργίας του. Το πρώτο μου άλμπουμ Τόσα πολλά νέα πράγματα, τόσες πολλές υπερβάσεις – προσωπικές και καλλιτεχνικές – τόσα πολλά πρωτόγνωρα συναισθήματα. Έμαθα πώς να είμαι υπομονετική, πώς να τολμώ, πώς να εμπιστεύομαι, αλλά πάνω απ’ όλα, πώς να αγκαλιάζω και να μην φοβάμαι την αλλαγή. Πώς να νιώθω πιο δυνατή και ελεύθερη», εξηγεί.

Η Μαρίνα Σάττι παρουσίασε το πρώτο άλμπουμ της, «YENNA», στον δροσερό κήπο του Black Duck, στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την πρόεδρο της Walnut Entertainment, Τζένη Καρύδη, να μιλά για τη συνεργασία με την Μαρίνα και για το πόσο η ίδια και η ομάδα της Walnut πίστεψαν στο ταλέντο της από την πρώτη στιγμή και με πόση αγάπη στάθηκαν δίπλα της για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να φτάσει η στιγμή της παρουσίασης του πρώτου της ολοκληρωμένου άλμπουμ.

Στη συνέχεια κάλεσε τη Μαρίνα Σάττι, η οποία μίλησε με ειλικρίνεια και συγκίνηση για όλη την πορεία από την σύλληψη μέχρι την υλοποίηση της πρώτης της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς.

Το παρών έδωσαν σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής και των τεχνών οι οποίοι άκουσαν με ενθουσιασμό τα τραγούδια του δίσκου της Μαρίνας Σάττι. Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα όμορφο πάρτι μεταξύ φίλων.

Το νέο άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι με τίτλο «YENNA» κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment.

t

ΠΗΓΗ