Το «Last Dance» τραγούδησε η Stefania για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision.

Η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) ανέβηκε στη σκηνή του «Rotterdam Ahoy» τη Δευτέρα 10 Μαΐου για την πρώτη πρόβα του τραγουδιού «Last Dance», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η 18χρονη τραγουδίστρια ελληνικής καταγωγής που ζει στην Ολλανδία εμφανίστηκε με μία λαμπερή ολόσωμη κολλητή φόρμα σε μοβ χρώμα, φορώντας ασορτί γάντια και μπότες, ενώ πλαισιωνόταν από τέσσερις άνδρες χορευτές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποκάλυψε ότι για την εμφάνιση της Stefania θα χρησιμοποιηθούν ειδικά οπτικά εφέ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στη σκηνή της Eurovision.

«Η σκηνική παρουσίαση καταγράφει το ταξίδι που μπορούμε όλοι να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας», περιγράφουν οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής.

«Η Stafania μερικές φορές κάνει ένα επίγειο ταξίδι ή επιπλέει και μετακινείται σε ένα αστικό τοπίο, όπου ο ρυθμός της ζωής διαμορφώνει τις σχέσεις των ανθρώπων ως απρόσωπες. Ο ενθουσιασμός της την φέρνει σε έναν “τελευταίο χορό”, γνωρίζοντας ότι αυτό σηματοδοτεί μια νέα αρχή», εξηγούν.

Η σκηνική παρουσίαση του «Last Dance» αντλεί έμπνευση από το ευρηματικό μουσικό βίντεο του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα, το οποίο αφηγείται μια ιστορία που ακροβατεί σε δύο κόσμους τον πραγματικό και τον φανταστικό, σχολιάζοντας με έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Το «Last Dance» είναι μια δημιουργία του Δημήτρη Κοντόπουλου, των ARCADE και της Sharon Vaughn.

Η Stefania θα λάβει μέρος στον Δεύτερο Ημιτελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Κατόπιν απόφασης της παραγωγής, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τέταρτη θέση του ημιτελικού.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ