Ένα «Μουσικό Κουτί» με τα πιο όμορφα τραγούδια που γράφτηκαν για το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο και τη δισκογραφία.

Ένα τρυφερό και συγκινητικό «Μουσικό Κουτί» ανοίγει την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξενούν τον καταξιωμένο συνθέτη Μίνω Μάτσα και τους ερμηνευτές Κώστα Τριανταφυλλίδη και Μυρτώ Βασίλειου, για να τραγουδήσουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που γράφτηκαν για το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο και τη δισκογραφία.

Στην παρέα του jukebox έρχεται για μία guest εμφάνιση η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Διαφήμιση

Ο Μίνως Μάτσας έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στη μουσική.

Με τις συνθέσεις του και τις διασκευές του ταξιδέψαμε στην «Ευτυχία» και στο «Νησί», τραγουδήσαμε για «Καράβια Που Βγήκαν Στη Στεριά» και για ένα «Όνειρο Απατηλό», ψιθυρίσαμε «Το Μινόρε Της Αυγής» και «Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου».

«Καράβια Βγήκαν Στη Στεριά»: Οι στίχοι του Μιχάλη Γκανά συνάντησαν τη μουσική του Μίνου Μάτσα στο υπέροχο τραγούδι που ερμήνευσε, σε πρώτη εκτέλεση, ο Γιώργος Νταλάρας. Εδώ το ακούμε από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Μυρτώ Βασιλείου, με τη συνοδεία του Μίνου Μάτσα, του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Ο Μίνως Μάτσας μοιράζεται μαζί μας το ξεκίνημά του στη μουσική.

«Δούλεψα μερικά χρόνια ως παραγωγός και μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με τον εαυτό μου. Στην αρχή το είχα μυστικό ότι γράφω, πώς θα έλεγα ότι γράφω τραγούδια όταν από πέντε χρονών είχα δει όλα τα μεγαθήρια;… Αισθανόμουν ντροπή», λέει στο «Μουσικό Κουτί».

Ακόμη, ο Μίνως Μάτσας αφηγείται ιστορίες από την προσωπική του διαδρομή, αλλά και για το τραγούδι του παππού του, που έχει συνδέσει με τη γυναίκα της ζωής του.

«Το “Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου” είναι το τραγούδι με το οποίο είπα στην Όλγα (Κεφαλογιάννη) να παντρευτούμε».

«Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου»: Ο Μίνως Μάτσας ο πρεσβύτερος έγραψε τους στίχους και ο Σπύρος Περιστέρης τη μουσική. Η Ανδριάνα Μπάμπαλη ερμηνεύει μοναδικά το τραγούδι που σφράγισε με την ιδιαίτερη φωνή της.

Επίσης, ο Μίνως Μάτσας απαντά στο δίλημμα αν θα προτιμούσε να συνεργαστεί με την Πόλυ Πάνου ή την Τζένη Βάνου και αν θα έγραφε μουσική για μια ταινία του Φεντερίκο Φελίνι ή του Ακίρα Κουροσάβα.

Δυο σπουδαίες φωνές, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Μυρτώ Βασιλείου, ερμηνεύουν στο «Μουσικό Κουτί» με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή τους τραγούδια που έχουν συνδεθεί με την πορεία του Μίνου Μάτσα και μιλούν για όσα τους ενώνουν και για όσα αγαπούν.

«Ως Και Οι Θάλασσες»: Σε στίχους Ελένης Φωτάκη, μουσική Μίνου Μάτσα, το τραγούδι που σε πρώτη εκτέλεση ερμήνευσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, το ακούμε στην εκπομπή από τη Μυρτώ Βασιλείου με τη συνοδεία της Ρένας Μόρφη.

Διαφήμιση

Στο «κινηματογραφικό» jukebox της εκπομπής έρχεται η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η ερμηνεύτρια που έχει ταυτίσει τη φωνή της με «Το Νησί» και το «Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου».

Όπως πάντα, θα ακούσουμε μοναδικές διασκευές, παλαιότερων και όχι μόνο, τραγουδιών που μας κάνουν να τα ακούμε σαν να είναι η πρώτη φορά.

«Για Κοίτα Ποιον Περίμενα»: Το τραγούδι, σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Μίνου Μάτσα, που ερμήνευσε μοναδικά σε πρώτη εκτέλεση, με την ξεχωριστή φωνή του ο Δημήτρης Μητροπάνος, τραγουδά ο Κώστας Τριανταφυλλίδης με τη συνοδεία της παρέας του «Μουσικού Κουτιού».

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι.

Ενώ για πρώτη φορά φέτος οι «Φίλοι του Κουτιού» έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ