Ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά αναπολούν, νοσταλγούν συγκινούνται και αφηγούνται στιγμές που έζησαν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά μας καλωσορίζουν στη σκηνή του ιστορικού χώρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» για τέσσερα μοναδικά ρεσιτάλ αφιερωμένα στο έργο του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη, τις Παρασκευές 1 και 8 και τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.

Στενοί συνεργάτες και οι δύο, επί σειρά ετών, με τον δημιουργό, συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, για να τιμήσουν τον συνθέτη, μαχητή, μουσικό, την πολυτάλαντη αυτή προσωπικότητα που σφράγισε τον αιώνα.

Τον άνθρωπο που αφιερώθηκε στη μουσική και στην ποίηση και που μέσα από τα τραγούδια του, οι Έλληνες αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης γνώρισαν τους μεγάλους μας ποιητές, Γιάννη Ρίτσο, Οδυσσέα Ελύτη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Τάσο Λειβαδίτη κ.ά.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, με έναν ανεκτίμητο θησαυρό ο καθένας τους, με πολλούς κύκλους τραγουδιών του που ερμήνευσαν πρώτοι στη δισκογραφία, αλλά και με πολλές συνεργασίες τους στις συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη σε όλο τον κόσμο, θα μας ταξιδέψουν  στο μουσικό του σύμπαν με τη δική του αισθητική, έτσι όπως την διδάχτηκαν από τον ίδιο.

Από τις μπαλάντες σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη, με  τις οποίες  ξεκίνησε την μουσική της διαδρομή, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά όταν τις ερμήνευσε στα 17 της χρόνια, στα λαϊκά του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία ο συνθέτης εμπιστεύθηκε στον Μανώλη Μητσιά και από το «Μεθυσμένο Κορίτσι» στην Πολιτεία Γ’».

Ο κατάλογος είναι μακρύς και συναρπαστικός, γιατί το έργο του Μίκη Θεοδωράκη συνδυάζει την περίτεχνη σύνθεση με την λαϊκή  τέχνη, η μουσική του βρίσκεται σε διαρκή αναφορά με την ελληνική γλώσσα, την παράδοση την ιστορία και την ποίηση.

Στη συνάντηση αυτή, οι δύο καλλιτέχνες αναπολούν, νοσταλγούν συγκινούνται, αφηγούνται στιγμές που έζησαν δίπλα του και οι δύο επί σκηνής, μοιράζονται τα τραγούδια και τις εμπειρίες τους από αυτή την διαδρομή, κινητοποιούν τη συλλογική μνήμη και μας προσκαλούν  να συμπορευτούμε με μια βαθιά υπόκλιση στον συμπαντικό αυτόν Έλληνα.

Τον Μανώλη Μητσιά και την Μαργαρίτα Ζορμπαλά  συνοδεύουν οι μουσικοί Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο και Τίνα Ντουφεξιάδου στο τσέλο. Υπεύθυνος ηχοληψίας ο Δημήτρης Μπουρμπούλης.

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων από 12€

Προπώληση εισιτηρίων Ticketservices
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
– Τηλεφωνικά: 210 7234567
– Online: www.ticketservices.gr

Παραγωγή: CricosProductions

ΠΗΓΗ