Τα 20 ελληνικά τραγούδια με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το Official IFPI Airplay Chart powered by Media Inspector.

Για έκτη εβδομάδα συνολικά παραμένει στο No. 1 του Ελληνικού Airplay Chart το τραγούδι «Από Έρωτα…» του Νίκου Οικονομόπουλου, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τέσσερις εβδομάδες στο No. 1 του Μικτού Airplay Chart με τις συνδυασμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Το «Από Έρωτα…» έκανε πράξη την επανασύνδεση του Νίκου Οικονομόπουλου με τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Γιώργο Σαμπάνη και τη μοναδική στιχουργό Ελένη Γιαννατσούλια, οι οποίοι υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους αντίστοιχα του τραγουδιού.

Το «Από Έρωτα…» αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο και είναι το επόμενο τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου μετά την επιτυχία «Πρώτη Θέση» που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 και ανέβηκε στο No. 2 του Ελληνικού Airplay Chart.

Επίσης είναι το πρώτο του τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου που κατακτά την κορυφή των ραδιοφωνικών μεταδόσεων του ελληνικού ρεπερτορίου μετά το «Εμένα Να Ακούς», το οποίο παρέμεινε για έξι μη συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Μικτού Airplay Chart και επτά μη συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Ελληνικού Airplay Chart.

Το «Από Έρωτα…» μετρά πάνω από 5,3 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 1,4 εκατομμύριο streams στο Spotify.

Νέες είσοδοι

«Πού Να Γυρνάς» – Νίκος Βέρτης (No. 17)

Στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart κάνει είσοδο το νέο τραγούδι «Πού Να Γυρνάς» του Νίκου Βέρτη.

Το «Πού Να Γυρνάς» είναι το επόμενο single που κυκλοφορεί ο Νίκος Βέρτης μετά από την πραγματικά σαρωτική επιτυχία του «Σ’ Αγαπάω», το οποίο παρέμεινε για δώδεκα συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Ελληνικού Airplay Chart και του Μικτού Airplay Chart.

Το «Πού Να Γυρνάς» είναι μία ερωτική μπαλάντα για τον ατέρμονο έρωτα.

Μία ευφυής ενορχήστρωση δένει αριστοτεχνικά διαφορετικές μουσικές φόρμες και η μοναδική ερμηνεία του Νίκου Βέρτη δίνει στο «Πού Να Γυρνάς» την τελική πνοή του.

«Έχω Έρωτα Μαζί Σου» – Νίκος Μακρόπουλος (No. 19)

Στo Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart εμφανίζεται για δεύτερη εβδομάδα το νέο τραγούδι «Έχω Έρωτα Μαζί Σου» του Νίκου Μακρόπουλου.

Η μοναδική φωνή του λαϊκού ερμηνευτή μαγεύει σε ακόμα μία κυκλοφορία που ήρθε για να προστεθεί στη λίστα με τις ερωτικές επιτυχίες του Νίκου Μακρόπουλου που έχουν αγαπηθεί.

Το μουσικό βίντεο για το «Έχω Έρωτα Μαζί Σου» εμφανίστηκε αμέσως στις τάσεις στο YouTube στην Ελλάδα και κέντρισε πολύ γρήγορα την προσοχή των ακροατών και των χρηστών του διαδικτύου.

Από την κυκλοφορία του, τον Δεκέμβριο, μέχρι σήμερα, το νέο τραγούδι «Έχω Έρωτα Μαζί Σου Μεγάλο» του Νίκου Μακρόπουλου έχει συγκεντρώσει σχεδόν 4 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Να σημειωθεί ότι το «Έχω Έρωτα Μαζί Σου Μεγάλο» είναι πρώτο τραγούδι του Νίκου Μακρόπουλου που εμφανίζεται στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart μετά από 21 μήνες και το «Κάνε Χιλιοστά Τα Χιλιόμετρα», το οποίο παρέμεινε για εννέα εβδομάδες στην κατάταξη από τον Μάρτιο έως το Μάιο του 2019.

«Μια Νύχτα Θέλω Μόνο» – Νικηφόρος (No. 20)

Στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart εμφανίζεται για ενδέκατη (11η) συνολικά εβδομάδα το τραγούδι «Μια Νύχτα Θέλω» του Νικηφόρου.

Ο πιο ανατρεπτικός ερμηνευτής της γενιάς του έβαλε την υπογραφή του με το απόλυτο up-tempo single αυτού του χειμώνα.

Το «Μια Νύχτα Θέλω» είναι το επόμενο τραγούδι του Νικηφόρου που εμφανίζεται στο Top 20 Ελληνικού Airplay Chart μετά την ακριβώς προηγούμενη κυκλοφορία του, το «Πες», το οποίο βρέθηκε στο chart την 36η εβδομάδα του 2021.

Δείτε το Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

ΠΗΓΗ