«Ελπίζω να έχω κάνει τους Έλληνες χαρούμενους και υπερήφανους».

Η Stefania μετά την πρόκρισή της στον τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision μίλησε στους διαπιστευμένους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στο «Ahoy Arena» για το Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η αγωνία για την ελληνική συμμετοχή κράτησε σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς η Ελλάδα ήταν η προτελευταία χώρα για την οποία ανακοινώθηκε με τυχαία σειρά ότι παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό.

«Φώναζα, γελούσα, έκλαιγα από ευτυχία», είπε η Stefania για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στα αποτελέσματα.

Η 18χρονη τραγουδίστρια, η οποία έχει γεννηθεί στην Ολλανδία από Έλληνες γονείς, σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για εκείνη το γεγονός ότι εκπροσωπεί τη χώρα από την οποία κατάγεται στο μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό του κόσμου.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα επειδή στην πραγματικότητα για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι το όνειρό μου, οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα», είπε.

«Και ένα άλλο πράγμα που είναι εξίσου σημαντικό για εμένα είναι να κάνω τους Έλληνες χαρούμενους και υπερήφανους, επειδή εκπροσωπώ τη χώρα και ελπίζω να το έχω κάνει και ελπίζω ότι θα το κάνω και στον τελικό», συνέχισε.

«Αυτή η εμπειρία σημαίνει πολλά για εμένα, είμαι μόνο ένα παιδί 18 ετών, αλλά έχω δίπλα μου τους καλύτερους ανθρώπους, τον Δημήτρη (Κοντόπουλο, συνθέτη του “Last Dance”), ο οποίος είναι εδώ… Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει αυτό…», τόνισε.

Η Stefania στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2021 (EBU / Thomas Hanses)

Η Stefania ή Στεφανία Λυμπερακάκη όπως είναι το πλήρες όνομά της, έχει μία μεγαλύτερη αδελφή, τη Λαμπρινίτσα Λυμπερακάκη, η οποία έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα Γυναικών της Ελλάδας.

Για τη 18χρονη τραγουδίστρια το γεγονός ότι οι δύο αδελφές από την ίδια οικογένεια έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο είναι ιδιαίτερα τιμητικό.

«Η αδελφή μου είπε: “Στεφανία, έχω εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ποδόσφαιρο και τώρα ακολουθείς εσύ; Είναι σύμπτωση; Τι κάνεις; Προσπαθείς να με περάσεις;”. Την αγαπώ και είμαι πραγματικά υπερήφανη για εκείνη…», περιέγραψε για την αντίδραση που είχε η αδελφή της όταν ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

«Στην πραγματικότητα είναι πραγματικά ξεχωριστό και ελπίζω ότι ο αδερφός μας θα εκπροσωπήσει και εκείνος στην Ελλάδα κάποια μέρα, ώστε να είμαστε τρία παιδιά. Είναι πραγματικά τιμή μου», συνέχισε.

Eurovision 2021 - Stefania - Last Dance - Ελλάδα - Δεύτερος Ημιτελικός
Η Stefania στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2021 (EBU / Thomas Hanses)

Η Stefania ρωτήθηκε επίσης για τη ιδιαίτερη σκηνική παρουσίαση του «Last Dance» και τα ειδικά οπτικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision.

«Πρέπει να σκέφτεσαι πολλά πράγματα όταν είσαι στη σκηνή, αλλά βασικά σκεφτόμουν το κομμάτι όπου είναι σαν να ξαπλώνω είναι το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο ωραίο κομμάτι», εξήγησε.

«Υπάρχουν πολλά κομμάτια που είναι πραγματικά τρομακτικά αλλά έχω το Φωκά (Ευαγγελινό) μαζί μου και μου λέει: “Στεφανία, είσαι καταπληκτική και σε αγαπάω και σκέψου την Κλεοπάτρα…”. Πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτό που κάνεις και μετά όλα θα είναι εντάξει», πρόσθεσε.

Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε πριν την είσοδο της Stefania στο χώρο της συνέντευξης τύπου, η Ελλάδα  θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος του Μεγάλου Τελικού το Σάββατο 22 Μαΐου.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης των 26 χωρών που παίρνουν μέρος στον τελικό αποφασίζεται από την παραγωγή της διοργάνωσης, με την Ελλάδα να τοποθετείται δέκατη στη σειρά.

Δείτε τις δηλώσεις της Stefania από το 47:00 του βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ