Στο νέο τραγούδι των Πυξ Λαξ συμμετέχει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Οι Πυξ Λαξ με αφορμή την επικείμενη μεγάλη περιοδεία τους κυκλοφορούν ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Άνθρωπος Στη Θάλασσα».

H θρυλική μπάντα επανέρχεται με ένα δυνατό και επίκαιρο single που θα συνοδεύσει τα ταξίδια της ως το φθινόπωρο και θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επιτυχιών της.

«Απέναντι στις παγωνιές και τα σκοτάδια ψάχνουμε ένα φως, μία ελπίδα. Σαν “άνθρωποι στη θάλασσα” ψάχνουμε με αγωνία μια στεριά που θα μας ξαναφήσει να ονειρευτούμε να ζήσουμε, να ξαναβρεθούμε μεταξύ μας. Ποιος από μας δεν αισθάνεται έτσι;», γράφουν οι Πυξ Λαξ σε σημείωμά τους.

«Ο “Άνθρωπος Στη Θάλασσα” είναι η ανάγκη μας να ξαναβρούμε μια πυξίδα, μια σωσίβια λέμβο, ένα σινιάλο που θα μας οδηγήσει σε ασφαλή νερά», εξηγούν.

«Είναι η ρωγμή μέσα μας που δεν μας αφήνει ήσυχους, όμως περιμένει κι
αντέχει σε μια εποχή που φυσάει κόντρα. Είναι η φωνή μας που θέλει να ακουστεί. Είναι η ψυχή μας που αισθάνεται πρόσφυγας σ’ ένα πλανήτη που όλο και περισσότερο μαγεύεται απ’ την ασχήμια και την παράνοια και γίνεται αφιλόξενος», συνεχίζουν.

Το «Άνθρωπος Στη Θάλασσα», σε μουσική του Φίλιππου Πλιάτσικα και στίχους του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Μπάμπη Στόκα είναι το τραγούδι τελικά που θα συντροφεύσει τους Πυξ Λαξ στα καινούργια ταξίδια τους το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2022.

Τα ταξίδια θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου από το θέατρο Πέτρας και θα γυρίσουν όσα πιο πολλά μέρη μπορέσουμε, για να ξαναβρεθούμε, να ξανατραγουδήσουμε παρέα, για το φως, όχι για τα σκοτάδια, για τις ζεστές αμμουδιές, για την αγάπη, για τη ζωή.

Το τραγούδι «Άνθρωπος Στη Θάλασσα» στο οποίο συμμετέχει και ο δημοφιλής ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, συνοδεύεται από ένα όμορφο lyric video που έχει δημιουργήσει η Ελένα Μονογιούδη και αποτελεί ένα άλμπουμ, εναλλασσόμενων εικόνων της πορείας των Πυξ Λαξ, μέσα στον χρόνο.

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από το Ogdoo Music Group.

ΠΗΓΗ