Ένα εξαιρετικό άλμπουμ – αφιέρωμα στη μουσική των Πυξ Λαξ.

Με αφορμή τα τριάντα χρόνια πορείας τους, οι Πυξ Λαξ κυκλοφορούν ένα εξαιρετικό άλμπουμ – αφιέρωμα που περιλαμβάνει συνολικά είκοσι τραγούδια και κυκλοφορεί από την Minos EMI / Universal την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Το άλμπουμ «Με Τις Φωνές Των Φίλων» περιέχει τρία νέα τραγούδια, ένα του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένα του Μπάμπη Στόκα και ένα με τη φωνή του Στέλιου Διονυσίου.

Επίσης οι Πυξ Λαξ προτείνουν μια διαφορετική διασκευή του αγαπημένου τους τους τραγουδιού «Άκου Βρε Φίλε».

Το άλμπουμ συμπληρώνουν δεκαέξι μεγάλες και κλασσικές επιτυχίες τους με τη συμμετοχή σημαντικών φίλων καλλιτεχνών, που δίνουν τη δική τους ψυχή στα τραγούδια των Πυξ Λαξ, τα «πειράζουν» και μας τα παρουσιάζουν αλλιώς, με άλλη ματιά, πιο φρέσκο και σημερινό ήχο και με εξαιρετικές και πολύ ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Στο άλμπουμ «Με Τις Φωνές Των Φίλων» συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Μάστορας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίζα Ρίζου, Κώστας Τουρνάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, BD Foxmoor (Active Member) και Joanna Drigo.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ηχητική επανατοποθέτηση που κοιτάει μπροστά, προς τα επόμενα χρόνια.

Οι Πυξ Λαξ σχολιάζουν για το άλμπουμ: «Εδώ και τρεις δεκαετίες τα τραγούδια μας αυτά, ταξίδεψαν σε ήσυχες και φουρτουνιασμένες θάλασσες ,συντρόφευσαν και συντροφεύτηκαν από πολλές και διαφορετικές ζωές, ψάχνοντας το δικό τους λιμάνι. Τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει να πάρουν μια ακόμα ανάσα για να συνεχίσουν το δρόμο τους προς το άγνωστο μέλλον με καινούργιους ήχους, καινούργιες φωνές, καινούργια πανιά».

«Χωρίς τους αγαπημένους φίλους μας καλλιτέχνες, τραγουδιστές που συμμετέχουν στο άλμπουμ, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Χωρίς τις ερμηνείες και την αγάπη τους. Γι’ αυτό και θέλουμε να τους εκφράσουμε ένα βαθύ ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σ’ όλους όσοι μας έκαναν παρέα στα θέατρα, στα γήπεδα, στις μεθυσμένες γιορτές τους, στις στιγμές της λύπης τους, στις ζωές τους», συνεχίζουν.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας ολοκληρώνοντας σημειώματος ευχαριστώντας τους συνεργάτες τους στη Minos EMI / Universal με τους οποίους μεγάλωσαν μαζί.

«Κλείνοντας, ένα ακόμη ευχαριστώ στην Μαργαρίτα, στην Κατερίνα, στο Νεκτάριο, στην Αλεξία, στον Δημήτρη, στην Αγγελική. Σ’ αυτά τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί (εμείς μεγαλώσαμε, αυτοί έμειναν ίδιοι…) και βρίσκονταν δίπλα μας σ’ όλες εκείνες τις κορυφές που η τρέλα μας καλούσε να ανέβουμε κι αυτοί υπήρξαν πάντα ακούραστοι συμπαραστάτες», αναφέρουν.ΠΗΓΗ