Έξι τραγούδια και έξι ορχηστρικά.

Ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες Έλληνες ντράμερ, είναι ενορχηστρωτής και συνθέτης.

Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Tora», έχει παρουσιάσει σειρά μουσικών εκπομπών στο κανάλι της Βουλής σχετικά με την δεξιοτεχνία και τον αυτοσχεδιασμό – ένα project που συνεχίζει σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε μια πιο εξελιγμένη ιδέα με μεγάλη επιτυχία, έχει στο ενεργητικό του πρόσφατη συνεργασία στα «Radio Play»s του Φεστιβάλ Αθηνών με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.

Επίσης είναι σταθερός συνεργάτης και ενορχηστρωτής της Ελευθερίας Αρβανιτάκη τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές και μουσικές ομάδες, είναι συνεργάτης της Big Band του Δήμου Αθηναίων και δάσκαλος μουσικής.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη με τίτλο «Κύκλοι» είναι αυτό ακριβώς που λέει ο υπότιτλος.

Μια συμπαγής δισκογραφική δουλειά αποτελούμενη από έξι ορχηστρικά θέματα και έξι τραγούδια, ερμηνευμένα από δύο ερμηνευτές της νέας γενιάς, καθένας από τους οποίους έχει αρχίσει την προσωπική του διαδρομή στο χώρο του τραγουδιού, τη Δήμητρα Σελεμίδου και τον Παναγιώτη Λάμπουρα.

Στο CD, αλλά όχι στην ψηφιακή έκδοση του δίσκου, το τραγούδι «Θα Aκούσεις Άλογα» ερμηνεύει η Μαρίνα Σάττι.

Μια ορχήστρα δωματίου κι ένα jazz κουαρτέτο συμπράττουν υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη και παρουσιάζουν 12 συνθέσεις του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη με εμφανείς τις επιρροές από την ελληνική παράδοση αλλά και την jazz μουσική.

Η χρήση του jazz κουαρτέτου στην παραγωγή των συνθέσεων του άλμπουμ και τα στοιχεία του αυτοσχεδιασμού που είναι ενσωματωμένα στο έργο, είναι και ο συνδετικός κρίκος με την ταυτότητα του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, ο οποίος είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης jazz στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια είναι ένα άλμπουμ που καθρεφτίζει τον μουσικό κόσμο του δημιουργού του, δημιουργώντας ένα σύγχρονο έργο μεν που έχει τα συστατικά και το χαρακτήρα ενός κλασικού έργου.

Τους στίχους των έξι τραγουδιών υπογράφουν, εκτός από τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, η Λήδα Ρουμάνη και η Ελένη Φωτάκη.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen και το rEAct, το label της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Παράλληλα, το φυσικό προϊόν είναι τώρα διαθέσιμο στο e-shop της Panik και σε λίγες ημέρες θα διατίθεται και από τα καταστήματα.

ΠΗΓΗ