«Θερμή Σαλονίκη, θλιμμένη γοργόνα»

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ζήνων παρουσίασε την ολοκαίνουργια δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ταξίδια», η οποία γρήγορα ξεχώρισε και αγαπήθηκε από το κοινό.

Τα έξι τραγούδια του EP, σε μουσική παραγωγή του Asto Pasam, κατέκτησαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ακροατών.

Καθένα από τα τραγούδι του EP «Ταξίδια» αποτυπώνει μια διαφορετική ιστορία, μια διαφορετική αλήθεια, και όλα αυτά χάρη στους εξαιρετικούς στίχους του Ζήνων.

Η «Θλιμμένη Γοργόνα» είναι ένα αυτοβιογραφικό σημείωμα του Ζήνων από τον ίδιο προς τον κόσμο και αποτελεί το νέο single αυτής της δισκογραφικής δουλειάς.

Το τραγούδι συνοδεύεται παράλληλα και από ένα εξαιρετικό music video σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Πασαλίδη.

Ο Ζήνων aka Λέρα, ο ανησυχαστικός ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στην ελληνική hip-hop σκηνή το 1999 με το θρυλικό σχήμα Βόρεια Αστέρια από τη Βόρεια Ελλάδα, πρωτοστατώντας στη λεγόμενη «τρίτη γενιά του ελληνικού rap».

Μέλος του crew 2G, της μεγάλης κοινότητας graffiti writers και skaters, υπήρξε ένας από τους πρώτους hip-hop καλλιτέχνες που κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ «Ζήνων» το 2003. Ακολούθησαν οι δίσκοι «Λόγια Μπραντό» το 2006 και «Άλλο Slang Και Προφορά» το 2014.

Γνωστός για το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και την αρθρωτική φωνητική του, ο Ζήνων ξεχώρισε γρήγορα για τους αστικούς ποιητικούς στίχους των τραγουδιών του που εξερευνούν τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τα σχέδια, τις συμπεριφορές και τις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις. Στα ατμοσφαιρικά τραγούδια του φλερτάρει με την ιδέα του κινηματογραφικού περιβάλλοντος.

Από τις πρώτες εκρηκτικές live εμφανίσεις στην Ελλάδα μέχρι εκείνες στη Γερμανία και τη Σλοβακία ή τη συμμετοχή του σε συναυλίες αλληλεγγύης, ο Ζήνων έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση για την αεικίνητη σκηνική παρουσία του και τον αυθορμητισμό του στην επικοινωνία του με τους θεατές.

Εξερευνώντας διαρκώς τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και πιστεύοντας στην εξωστρέφεια του hip-hop, ο Ζήνων πειραματίστηκε νωρίς με τα nu school beats και ανέπτυξε crossover συνεργασίες με ταλαντούχους παραγωγούς.

Το single «Θλιμμένη Γοργόνα» και το EP «Ταξίδια» κυκλοφορούν σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ