Έξι «Ταξίδια» σε διαφορετικούς μουσικούς πρoορισμούς.

Ο Ζήνων παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Ταξίδια».

Συνδυάζοντας το πηγαίο ταλέντο του με τους αληθινούς του στίχους, ο Ζήνων χαρίζει στο κοινό έξι ολοκαίνουργια τραγούδια σε μουσική και παραγωγή του Asto Pasam.

Ανάμεσά τους και το «Δευτέρα», το νοσταλγικό single που προηγήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα και το οποίο ντύθηκε οπτικά με ένα επιβλητικό music video σε σκηνοθεσία του George Krallis.

Το EP «Ταξίδια» περιλαμβάνει επίσης και τη συνεργασία του Ζήνωνα με τον Μικρό Κλέφτη στο τραγούδι «Εισιτήριο», καθώς και τέσσερα ακόμα ολοκαίνουργια tracks.

Για το νέο αυτό project, ο Ζήνων έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram: «Ανάγκη για έκφραση. Μέσα από τις τσιμεντένιες συνοικίες. Όνειρα για να ελπίζουμε, χιλιόμετρα για το ανεξερεύνητο. Με ακούς μεγάλε; “ΤΑΞΙΔΙΑ”».

Ο Ζήνων aka Λέρα, ο ανησυχαστικός ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στην ελληνική hip-hop σκηνή το 1999 με το θρυλικό σχήμα Βόρεια Αστέρια από τη Βόρεια Ελλάδα, πρωτοστατώντας στη λεγόμενη «τρίτη γενιά του ελληνικού rap».

Μέλος του crew 2G, της μεγάλης κοινότητας graffiti writers και skaters, υπήρξε ένας από τους πρώτους hip-hop καλλιτέχνες που κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ «Ζήνων» το 2003. Ακολούθησαν οι δίσκοι «Λόγια Μπραντό» το 2006 και «Άλλο Slang Και Προφορά» το 2014.

Γνωστός για το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και την αρθρωτική φωνητική του, ο Ζήνων ξεχώρισε γρήγορα για τους αστικούς ποιητικούς στίχους των τραγουδιών του που εξερευνούν τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τα σχέδια, τις συμπεριφορές και τις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις. Στα ατμοσφαιρικά τραγούδια του φλερτάρει με την ιδέα του κινηματογραφικού περιβάλλοντος.

Από τις πρώτες εκρηκτικές live εμφανίσεις στην Ελλάδα μέχρι εκείνες στη Γερμανία και τη Σλοβακία ή τη συμμετοχή του σε συναυλίες αλληλεγγύης, ο Ζήνων έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση για την αεικίνητη σκηνική παρουσία του και τον αυθορμητισμό του στην επικοινωνία του με τους θεατές.

Εξερευνώντας διαρκώς τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και πιστεύοντας στην εξωστρέφεια του hip-hop, ο Ζήνων πειραματίστηκε νωρίς με τα nu school beats και ανέπτυξε crossover συνεργασίες με ταλαντούχους παραγωγούς.

Το EP «Ταξίδια» κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ