Η «Ρίτα» είναι μια αναδρομή στο παρελθόν.

Η «Ρίτα» είναι το πρώτο single από ένα άλμπουμ που ετοίμασε ο Κωστής Μαραβέγιας στο home studio του κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης καραντίνας.

Με τα παλιά αναλογικά συνθεσάιζερ της εφηβείας του, με την αγαπημένη του κιθάρα «Stratocaster», με groove box και διάθεση για παιχνίδι και πειραματισμό. Σχεδόν μόνος, στα πέριξ Μετς – Παγκρατίου, παρά κάποιες αραιές επισκέψεις των μουσικών γειτόνων του.

Η «Ρίτα» είναι η πρώτη νιότη του Κωστή Μαραβέγια, το πάθος και η παρόρμηση με τα καλά και τα κακά τους, η ατόφια σπίθα για ζωή, η μέθεξη και ο διονυσιασμός.

Η μοναχικότητα αυτής της διαδικασίας έφερε μια αναδρομή στο παρελθόν, στα πρώτα χρόνια της μουσικής του περιπέτειας.

«Τότε που συστηνόμασταν, τρέχοντας με τα βανάκια σε κάθε φεστιβάλ, πόλη, χωριό, μπαρ, κλαμπ, ταβέρνα της ελληνικής επικράτειας. Με αυτοσχέδια μέσα και την έκδηλη χαρά του ξεκινήματος, της ανακάλυψης, την αυθεντική δίψα για ταξίδι και επικοινωνία μετά μουσικής. Έτσι έφτιαξα τους ήχους και τους στίχους της “Ρίτας”», περιγράφει ο Κωστής Μαραβέγιας.

«Αυτό το χρόνο που πέρασε, μου έλειψε η επαφή, η αγκαλιά, ο χορός. Στη “Ρίτα” και στο άλμπουμ συνολικά, η σωματικότητα είναι η βασική πυξίδα των τραγουδιών μου. Κι αν γκρεμιστούν όλα γύρω μας, εμείς θα τα καταφέρουμε αδέρφια. Κατάφαση για ζωή. Ας χορέψουμε. Κι ας έχει αλλάξει η “Ρίτα”», συνεχίζει.

Το νέο τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια αποκτά εικόνα με ένα music video με καλοκαιρινή διάθεση που σκηνοθέτησε ο Κώστας Καρύδας. Συμμετέχει στο ρόλο της «Ρίτας» η ηθοποιός Εριφύλη Κιτζόγλου («Τα Καλύτερά Μας Χρόνια»).

Το single «Ρίτα» κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ