Ο Παντελής Θαλασσινός δίνει οντότητα στον άνθρωπο που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο όνειρο.

«Οι Δείκτες», όπως και νωρίτερα «Τα Ξένα», αποτελούν τον προάγγελο της κυκλοφορίας του δίσκου «Αινίγματα» σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή, στίχους του Κώστα Φασουλά, και ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού.

«Οι Δείκτες» είναι ένα τραγούδι εσωτερικής αναζήτησης του ήρωα που έχει επινοήσει και στον οποίο έχει δώσει πνοή ο Κώστας Φασουλάς.

Κινείται σε έναν κόσμο ασύμβατο με την ύπαρξή του και τραγουδά τη δική του εκδοχή μιας ζωής που δεν έχει επιλέξει.

Ισχυρές μεταφορές, λόγια που σχηματίζουν διαδοχικές παράδοξες εικόνες και αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο έχουν επιστρατευτεί από τον στιχουργό για να αποδώσουν αριστοτεχνικά την ψυχολογία του πρωταγωνιστή.

Ο Γιώργος Καζαντζής, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση, με την εξαιρετική αισθητική που συνοδεύει όλο το έργο του συντονίζεται απόλυτα με τον λόγο και κάνει το τραγούδι να «αναπνέει», δημιουργώντας ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα εμπνευσμένης μουσικής που αναδεικνύει κάθε συναίσθημα, ακόμα και το πιο αδιόρατο, που αναδύεται από τις λέξεις.

Ο Παντελής Θαλασσινός παραδίδει μαθήματα ερμηνευτικής δεινότητας και με τη γνωστή πλαστικότητα της φωνής του που τον έχει καθιερώσει, δίνει οντότητα στον άνθρωπο που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο όνειρο.

Το άλμπουμ «Αινίγματα» θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο σε CD από το Ogdoo Music Group.

Το τραγούδι «Οι Δείκτες», που συνοδεύεται από ένα καλοφτιαγμένο music video που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής, είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ