Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε με την αγάπη και τη συνδρομή των φίλων του Σπύρου Γραμμένου.

Ο Σπύρος Γραμμένος παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του με τίτλο «Δισκός Σας».

Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι στιγμές, άλλες γλυκές και άλλες πικρές.

Από αυτές τις στιγμές, έχουν ήδη κυκλοφορήσει η «Ενενηντάρα TDK» με αναφορές στην εποχή της κασέτας, των parties, των 80’s και των 90’s, το «Ω Να Σου» που ακροβατεί σε ένα σχοινί από λογοπαίγνια, το «Σε Ευχαριστώ Λουκιανέ» σε δημιουργία του συγκροτήματος «Ρεβάνς», το «Διανυκτερεύον Φαρμακείο» με τη συμμετοχή των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου.

Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται επίσης το τραγούδι «Το Όνομά Μου Είν’ Το Δικό Σου» που αναφέρεται σε περιστατικά βίας που μας έχουν σημαδέψει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ένα τραγούδι με ονόματα που θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας.

Ο «Δισκός Σας» είναι μία συλλογή τραγουδιών που κυκλοφόρησε με την αγάπη και τη συνδρομή των φίλων του Σπύρου Γραμμένου μέσω της διαδικασίας του crowdfunding.

Πέρασαν όλοι από χίλια κύματα, αλλά αφού διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σημαίνει πως έφτασαν στον προορισμό τους.

Στο δίσκο συμμετέχουν ερμηνευτικά οι Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μητσοτάκης, Φώτης Σιώτας, Γιάννης Κότσιρας, Πάνος Φραγκιαδάκης, Θοδωρής Χορόζογλου, Κώστας Παρίσσης, Ρεβάνς, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου και Σαββέρια Μαργιολά.

Σε επίπεδο δημιουργίας έχουν συνεισφέρει επίσης ο Κώστας Τσίρκας, υπογράφοντας τη μουσική στο τραγούδι «Ο Πιο Μεγάλος Πόνος» και ο Cayetano, έχοντας αναλάβει την παραγωγή στο τραγούδι «Ψυχή». Το τραγούδι «Δεν Παίρνω Φάρμακα» είναι του Γιώργου Λαύκα.

O Κώστας Μιχαλός έπαιξε κιθάρα, όπως και ο Γιώργος Καρδιανός, ο Άλεξ Μυλωνάς μπάσο, ο Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο και πλήκτρα, ο Χάρης Παρασκευάς τύμπανα, ο Τζιμ Σταρίδας τρομπόνι, ο Σωτήρης Πέπελας τρομπέτα, η Ναταλία Κοκώση έπαιξε Ιρλανδική φλογέρα και φωνητικά έχει κάνει η Νεφέλη Φασούλη.

Την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου έκανε ο Κώστας Μιχαλός, τη μίξη ο Κωνσταντίνος Κανίβαλος Χαϊκάλης και το master ο Κώστας Παρίσσης.

Το εικαστικό είναι του Θανάση Φωτεινιά και την γραφιστική επιμέλεια έκανε ο Θωμάς Αρσένης.

Το άλμπουμ «Δισκός Σας» του Σπύρου Γραμμένου είναι διαθέσιμο στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε φυσικό προϊόν στα δισκοπωλεία το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ