Ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχεται στη σκηνή την οικογένεια Ξυλούρη.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη. Ένα αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» στη σκηνή του «Christmas Theater».

Κατ’ απαίτηση του κοινού, η μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον «Αρχάγγελο της Κρήτης», σε επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου, μετά το sold out στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, θα επαναληφθεί στο «Christmas Theater», στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχεται στη σκηνή – με μεγάλη χαρά και συγκίνηση – την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη.

Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα θα αποδώσουν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους θα μας ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Μαζί τους ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος και η Ηρώ Σαΐα, από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σήμερα, θα ολοκληρώσουν αυτό το αφιέρωμα ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Σε αυτό το αφιέρωμα στην εμβληματική, ρωμαλέα, καθάρια φωνή της Κρήτης, θα ακούσουμε, υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή.

Από τη συναυλία αυτή φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα τραγούδια που πρώτος ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης από τα εμβληματικά έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου, «Χρονικό» και «Ιθαγένεια», αλλά και σπουδαία τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή του οι Χρήστος Λεοντής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Λουκάς Θάνος και φυσικά ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Όπως δηλώνει ο Σταύρος Ξαρχάκος για τον Νίκο Ξυλούρη:

«Ήτανε μια φορά μια αρχέγονη φωνή που χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μας
Ήτανε μια φορά η δυνατή φιλία μας
Ήτανε μια φορά μια μικροπαντρεμενη, η Ουρανία
Ήτανε μια φορά ο Αρχάγγελος της Κρήτης
Ήτανε μια φορά, είναι και θα είναι πάντα η ανεπανάληπτη φωνή του
Στις καρδιές μας και σε όλες τις στιγμές που θέλουμε να νιώσουμε
Ήτανε και θα είναι πάντα
Ο ένας και μοναδικός Νίκος Ξυλούρης»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 20:30

Christmas Theater
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Πληροφορίες: 211 7701700
Προπώληση Εισιτηρίων: 211 7701700, viva.gr, ct.gr

ΠΗΓΗ