Οι «Πυξίδα» είναι το νέο όχημα για τα καινούργια όνειρα και τις μουσικές ιστορίες του Λευτέρη Πλιάτσικα.

Και το όνομα αυτού «Πυξίδα». Το νέο σχήμα των Λευτέρη Πλιάτσικα, Λίας Μιχαηλίδου και Αλίκης Μαϊδώνη παρουσιάζει το πρώτο του single με τίτλο «Σαν Να Μην Υπάρχει Αύριο».

Μετά από μία μεγάλη και σημαντική διαδρομή με τους Όναρ, έχοντας δημιουργήσει τραγούδια όπως τα «Χάρτινα Φανάρια», «Δεν Χρωστάω Σε Κανένα» «Γαλάζιες Ερωμένες» και πολλά άλλα ο Λευτέρης Πλιάτσικας ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι, με συνοδοιπόρους του τη Λία Μιχαηλίδου στο πιάνο και την Αλίκη Μαϊδώνη στο τσέλο και με αφορμή την συνεργασία τους στο Ωδείο «Πυξιδα» στήνουν την ομώνυμη μπάντα.

«Πυξίδα» λοιπόν το νέο όχημα για τα καινούργια όνειρα και τις μουσικές ιστορίες που θα μας αφηγηθούν.

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα μίξη όπου τα τραγούδια του Λευτέρη Πλιάτσικα (καινούργια και παλιότερα των Όναρ) σμίγουν με ένα ηλεκτρονικό ήχο παρελθόντων αναφορών που παντρεύεται τόσο αρμονικά με τους κλασικούς ιριδισμούς δυο εξαιρετικών, κλασικής παιδείας μουσικών.

Μετά από τις τόσες και τόσες σημαντικές συνεργασίες που έκανε ο Λευτέρης Πλιάτσικας και οι Όναρ, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους Πυξ Λαξ, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και πολλούς άλλους, στην «Πυξίδα» και στη συνεργασία του με την Αλίκη Μαϊδώνη και τη Λία Μιχαηλίδου, με τις οποίες μοιράζεται κι ένα έργο ζωής στο Ωδείο που με τόσο μεράκι και κόπο έχει δημιουργήσει, μοιάζει να βρίσκει το μουσικό του λιμάνι.

Οι νέες μελωδίες, τα λόγια αλλά και οι ενορχηστρώσεις πιο μεστές και ουσιαστικές από ποτέ.

Το «Σαν Να Μην Υπάρχει Αύριο», μία αέρινη μπαλάντα που συνδυάζει τον ηλεκτρισμό με τα κλασικά όργανα δίνει το στίγμα αυτού του νέου ήχου που χαρακτηρίζει την «Πυξίδα» προϊδεάζοντας το κοινό γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό music video του σκηνοθέτη Πάνου Ζενίδη, και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ