Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένας σημαντικότερους στιχουργούς του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού.

Το Σάββατο 10 Απριλίου η εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» της ΕΡΤ1 με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο είναι αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο.

Το «πειραχτήρι» του ελληνικού κινηματογράφου, περιέγραψε τη ζωή με τόση ευφυΐα, δροσιά και χιούμορ, που ακόμη και τα δύσκολα ή τα παράδοξα αυτής της ζωής γίνονταν παιχνίδια στην υπηρεσία της ακαταμάχητης πένας του.

Στο στούντιο, ο «καλός του άγγελος», η σύζυγός του Τίνα, η οποία μοιράζεται μαζί μας πολλές ιστορίες από την πολύχρονη καριέρα του, αλλά και την προσωπική τους ζωή.

Στην παρέα και πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες που ερμηνεύουν τις επιτυχίες του Αλέκου Σακελλάριου.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ευρυδίκη, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Χριστιάνα Γαλιάτσου, η Μελίνα Μακρή, ο Δημήτρης Κανέλλος, ο Άγγελος Ανδριανός, η Πολυξένη Καράκογλου, ο Θάνος Ολύμπιος, η Λίνα Ροδοπούλου, η Αθηνά Λαμπίρη και η Χαρούλα Τσαλπαρά μας ταξιδεύουν στα χνάρια του Αλέκου Σακελλάριου με τις υπέροχες φωνές τους.

Από το αφιέρωμα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι ηθοποιοί. Ο Σπύρος Πούλης, ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, η Βίκυ Κάβουρα, ο Δημήτρης Γαλάνης και η Ασπασία Κοκόση αφηγούνται, μουσικά αυτή τη φορά, ένα μέρος από την κινηματογραφική πορεία του Αλέκου Σακελλάριου.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η επίσκεψη του Δάκη στο σπίτι του Μίμη Πλέσσα και το υπέροχο τραγούδι «Αυτό Το Καλοκαίρι».

Το αφιέρωμα συμπληρώνουν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ.

«Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» το Σάββατο 10 Απριλίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ