Ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του θαυμαστού κόσμου του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Σάββατο 24 Aπριλίου η εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη, ένα μοναδικό άνθρωπο, μια προσωπικότητα μεγαλύτερη κι από τη ζωή, έναν καλλιτέχνη που  με το έργο του άλλαξε την αντίληψή μας για τη μουσική.

Ο Μίκης Θεοδωράκης διάλεξε τραγούδια του από διαφορετικές περιόδους και διαθέσεις, επέλεξε φωνές που αγαπά και μας οδήγησε στις γειτονιές του θαυμαστού κόσμου του.

Συνοδηγοί του, πάντα, η κόρη του Μαργαρίτα και η «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» με τον μαέστρο της, Θανάση Βασιλά.

Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά θα συμμετάσχουν οι υπέροχοι Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Λέκκας, Καλλιόπη Βέττα, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης, Νάντια Καραγιάννη, Ζαχαρίας Καρούνης, Σαββέρια Μαργιολά, Μπάμπης Βελισσάριος, Δημήτρης Κανέλλος, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Θανάσης Αναστασίου και Γιάννης Κορίζης.

Πολύ ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, η παρουσία της εξίσου ξεχωριστής Φωτεινής Βελεσιώτου, η οποία πλουτίζει το αφιέρωμα με το δικό της τρόπο.

Στην ίδια ατμόσφαιρα και η Πέγκυ Ζήνα, αγαπημένη συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη και της ορχήστρας του, καθώς και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» το Σάββατο 24 Απριλίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ