Μια βραδιά με τα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου που έχουμε αγαπήσει.

Το Σάββατο 3 Απριλίου η εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» της ΕΡΤ1 με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο ακολουθεί τα χνάρια του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου.

Ο ίδιος έλεγε ότι η προίκα του τραγουδιστή είναι τα τραγούδια του.

Αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε με τους υπέροχους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στην «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» για το αφιέρωμα.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου από όλες τις καλλιτεχνικές περιόδους του.

Επίσης αποκαλύπτουν στιγμές από την προσωπική τους σχέση και συνεργασία με τον αξεπέραστο ερμηνευτή.

Η Γιώτα Νέγκα και η Πέγκυ Ζήνα τραγουδούν Δημήτρη Μητροπάνο.

Συγκινητική στιγμή η παρουσία του Γιώργου Κατσαρού, από τους πρώτους που πίστεψαν στο ταλέντο του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος με το σαξόφωνό του μας ταξιδεύει μέχρι τα Κύθηρα.

Μια όμορφη έκπληξη κάνει και ο Λάκης Παπαδόπουλος, θυμίζοντάς μας τα υπέροχα ντουέτα από την ανατρεπτική συνεργασία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Τις πολύτιμες αναμνήσεις τους καταθέτουν και οι στιχουργοί Κώστας Φασουλάς, Λίνα Δημοπούλου, Οδυσσέας Ιωάννου και η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ενώ για το φίλο του Δημήτρη Μητροπάνο μιλάει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το αφιέρωμα εμπλουτίζουν αποσπάσματα από το αρχείο της οικογένειας του Δημήτρη Μητροπάνου και από το αρχείο της ΕΡΤ.

«Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» το Σάββατο 3 Απριλίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ