Τα 20 ελληνικά τραγούδια με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το Official IFPI Airplay Chart powered by Media Inspector.

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο No. 1 του Ελληνικού Airplay Chart και του Μικτού Airplay Chart το νέο τραγούδι «Τίποτα» του Γιώργου Σαμπάνη.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής και δημιουργός μας βγάζει από τους νωχελικούς και μελαγχολικούς ρυθμούς των τελευταίων μηνών, δίνοντας ένταση, ρυθμό, ενέργεια και συναίσθημα σε κάθε λέξη.

Το «Τίποτα» γράφτηκε για τα πολύ μικρά που είναι ταυτόχρονα τόσο καθοριστικά σε έναν έρωτα, σε μια σχέση, στην καθημερινότητα, στη ζωή.

Τη μουσική του «Τίποτα» υπογράφει όπως πάντα ο ίδιος ο Γιώργος Σαμπάνης, ενώ οι στίχοι ανήκουν στη σπουδαία Ελένη Φωτάκη και η παραγωγή στον Soumka.

Νέες είσοδοι

«Μόνος Μου» – Γιάννης Πλούταρχος (No. 18)

Για τέταρτη εβδομάδα εμφανίζεται στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart το νέο τραγούδι «Μόνος Μου» του Γιάννη Πλούταρχου.

Το «Μόνος Μου» είναι το δεύτερο δείγμα από την καλλιτεχνική συνύπαρξη του Γιάννη Πλούταρχου και του Γιώργου Θεοφάνους και τον ολοκληρωμένο δίσκο που θα κυκλοφορήσουν.

Η αρχή έγινε με το «Περνάς Καλά», σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2020 και παρέμεινε για 17 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart.

Το «Μόνος Μου» είναι ένα αρκετά νοσταλγικό ερωτικό τραγούδι με ιδιαίτερη μελωδική ταυτότητα.

«Πούλα Με» – Χρήστος Χολίδης (No. 19)

Ο Χρήστος Χολίδης ερμηνεύει το διαχρονικά αγαπημένο τραγούδι «Πούλα Με» στο άλμπουμ «Ο Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης», ένα πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα στον εκλιπόντα μουσικό παραγωγό, συνθέτη στιχουργό και ερμηνευτή Μάνο Ξυδούς, που κυκλοφόρησε στα τέλη του προηγούμενου Φεβρουαρίου.

Μια ιδιαίτερη συλλογή τραγουδιών με σκοπό να ακουστεί και να μαθευτεί και στο ευρύ κοινό αλλά και στους νεότερους, ένα μέρος του έργου του Μάνου Ξυδούς με ένα λαϊκό τρόπο, τον οποίο έχει υποστηρίξει πολύ και ο ίδιος.

Ο Μάνος Ξυδούς ήταν πάντα υπέρ της άποψης πως το ροκ και το λαϊκό μπορούν να συνυπάρχουν πολύ όμορφα και δημιουργικά. Δεν τον ένοιαζε τόσο ποιος θα τραγουδήσει τα τραγούδια του αλλά πώς.

Το «Πούλα Με» με την ερμηνεία του Χρήστου Χολίδη είναι ένα αναμφίβολα ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας.

«Πάρε Με  Αγκαλιά» – Σάκης Ρουβάς (No. 20)

Στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart κάνει είσοδο το νέο τραγούδι «Πάρε Με  Αγκαλιά» του Σάκη Ρουβά.

Το «Πάρε Με Αγκαλιά» είναι μια ρυθμική και up-tempo ρούμπα με το πιο αισιόδοξο μήνυμα της χρονιάς, σε μια εποχή που όλοι έχουμε την ανάγκη να βλέπουμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Σάκη Ρουβά με τίτλο «Στα Καλύτερά Μου», το οποίο φέρει την υπογραφή του συνθέτη των επιτυχιών Φοίβου.

Δείτε το Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

ΠΗΓΗ