Συνάδελφοι και φίλοι θα ανεβαίνουν στη σκηνή για να τιμήσουν τη ζωή και το έργο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θεμελίωσε το ελληνικό ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά αφορμή για μια συναυλία γιορτή για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η αφορμή παρ’ όλα αυτά είναι η συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατό του, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, αλλά και η επιθυμία συναδέλφων – φίλων του να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.

Συμμετέχουν οι Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μουζουράκης, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Steve Tesser, Διονύσης Τσακνής.

Στη συναυλία θα εμφανιστούν και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μαζί τους επί σκηνής παίζουν οι μουσικοί και φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (Άκης Αμπράζης (μπάσο, υπεύθυνος ορχήστρας), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση), Steve Tesser (ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, τραγούδι), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα, κρουστά), Ηλίας Λαμπρόπουλος (γκάιντα, βιολί, κλαρίνο, τρομπέτα, μπαγλαμάς).

Υπεύθυνοι ήχου: Γιώργος Καραγιαννίδης, Στρατής Καραδημητράκης
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου των μεταπωλητών του.

ΠΗΓΗ