Ένα εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη.

Το Mega τιμά μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του τόπου μας, τον Μίκη Θεοδωράκη. Τον συνθέτη – μύθο. Τον παγκόσμιο Έλληνα, σύμβολο της Ρωμιοσύνης.

Ο κορυφαίος συνθέτης άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μία ανεκτίμητη παρακαταθήκη, με τραγούδια και συνθέσεις που θα τον κρατάνε πάντα ζωντανό στη μνήμη μας.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 23:20, το «Σπίτι Με Το Mega» αποτίει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα.

Ο Γιώργος Νταλάρας τον αποχαιρετά μέσα από ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στα τραγούδια που σφράγισαν τη ζωή μας.

«Από Το Παράθυρό Σου», «Νύχτα Μαγικιά» «Μαργαρίτα Μαργαρώ», «Βρέχει Στη Φτωχογειτονιά», αλλά και «Γιατί Αν Γλυτώσει Το Παιδί, Υπάρχει Ελπίδα», «Εδώ Το Φως», «Ποιος Τη Ζωή Μου», «Μέρα Μαγιού Μου Μίσεψες» και όλα εκείνα που τραγουδήσαμε σε συναυλίες και στάδια.

Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, σε αυτή τη μοναδική συνάντηση, θα είναι οι Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης και Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Το «Σπίτι Με Το Mega» τιμά το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τον Μίκη Θεοδωράκη.

Οι συνεργασίες του Γιώργου Νταλάρα με τον Μίκη Θεοδωράκη

Σημαντική για την ελληνική μουσική ήταν η συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Δισκογραφικά συναντήθηκαν για πρώτη φορά στον δίσκο «18 Λιανοτράγουδα Της Πικρής Πατρίδας» το 1974. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς ο συνθέτης ήταν στο Παρίσι.

Δύο χρόνια μετά, το 1976, ηχογραφούν δύο τραγούδια («Κόκκινο Τριαντάφυλλο» και «Εκείνος Ήταν Μόνος») στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Έπειτα από λίγα χρόνια, το 1981 συναντήθηκαν ξανά στο στούντιο για την ηχογράφηση του δίσκου «Ραντάρ» με νέα πολιτικά και κοινωνικά τραγούδια σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη. Ο δίσκος «Ραντάρ» ήρθε σε μία περίοδο ύφεσης του πολιτικού τραγουδιού.

Τέλος, ακολούθησαν τρεις δίσκοι με ζωντανές ηχογραφήσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

Το 1988 κυκλοφόρησε ο δίσκος με την ζωντανή ηχογράφηση του «Άξιον Εστί» στο Ηρώδειο, το 1995 κυκλοφόρησε ο δίσκος αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στα κινηματογραφικά τραγούδια του και το 2006 κυκλοφόρησε διπλός δίσκος με ζωντανή ηχογράφηση της «Ρωμιοσύνης» και του «Άξιον Εστί» από τις συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΗΓΗ