Κυκλοφορεί το τραγούδι της Ελλάδας για την Eurovision 2021.

Με ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last Dance» θα εκπροσωπήσει η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) την Ελλάδα στον 65o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το «Last Dance» είναι μια δημιουργία του Δημήτρη Κοντόπουλου, των ARCADE και της Sharon Vaughn,

Πρόκειται για ένα μελωδικό up-tempo κομμάτι με στοιχεία από τα ’80s που σε κερδίζει με το πρώτο άκουσμα. Απαιτητικό ερμηνευτικά και με μια ευαισθησία που σπάνια συναντάει κανείς σε dance κομμάτια.

Το εντυπωσιακό video clip αφηγείται μια ιστορία που ακροβατεί σε δύο κόσμους τον πραγματικό και τον φανταστικό. Τα visual effects είναι μοναδικά και η Stefania, το δικό μας supergirl, μας υπόσχεται ότι αυτός ο χορός είναι μόνο η αρχή που θα κορυφωθεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2021, στις 20 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο του ευρηματικού music video για το «Last Dance» ανήκουν στον Κώστα Καρύδα, ο οποίος με τον υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό του έχει επιμεληθεί ένα άψογο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η αισιόδοξη ιστορία πίσω από το video clip 

Τo video clip του «Last Dance» επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να σχολιάσει με έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο, αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή».

Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα διαγωνιστεί την Πέμπτη 20 Μαΐου στο πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision 2021, από τον οποίο θα προκριθούν μόνο δέκα χώρες. Ο Μεγάλος Τελικός του 65oυ Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021.

 ΠΗΓΗ