«Ο Έλληνας ράπερ SNIK εξελίσσεται σε καλλιτέχνη που σπάει τα ρεκόρ», αναφέρει το Spotify.

Το Spotify κάνει αφιέρωμα στον SNIK με αφορμή τη σαρωτική επιτυχία του νέου άλμπουμ του «1987» και για πρώτη φορά φιλοξενεί στο blog του συνέντευξη Έλληνα καλλιτέχνη.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του SNIK, του κορυφαίου εκπροσώπου της trap, σκηνής στην Ελλάδα, συγκαταλέχθηκε αρχικά με τις εκπληκτικές επιδόσεις της στα άλμπουμ που σημείωσε το καλύτερο ντεμπούτο παγκοσμίως στο Spotify για το τριήμερο 14 – 16 Ιανουαρίου, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στη σχετική λίστα.

Λίγες μέρες μετά, ο SNIK κατέρριψε άλλα 5 μοναδικά ρεκόρ στην ελληνική αγορά του Spotify.

Το «1987» είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα streams στην Ελλάδα σε διάστημα 24 ωρών και το άλμπουμ με τα περισσότερα streams στην Ελλάδα σε διάστημα μίας εβδομάδας, ενώ ο SNIK είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams σε διάστημα 24 ωρών και ο Έλληνας καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Επίσης το «NANA» είναι το ελληνικό τραγούδι που συγκέντρωσε τα περισσότερα streams σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Με αφορμή την επιτυχία αυτή, ο SNIK φιλοξενήθηκε στο «For The Record», το newsroom της παγκόσμιας πλατφόρμας του Spotify.

«Ο SNIK είναι ένας μαγευτικός καλλιτέχνης, έξυπνος και αφοσιωμένος στο κοινό του και σε μουσικούς συνεργάτες όπως εμείς», δήλωσε η Melanie Parejo, επικεφαλής του τμήματος μουσικής του Spotify για τη Νότια Ευρώπη.

«Η μοναδική καλλιτεχνική του αντίληψη και παραγωγή καθιστούν τον SNIK έναν ισχυρό καλλιτέχνη στο είδος του και πέρα από αυτό», τόνισε.

Ο SNIK είπε στο Spotify σχετικά με την εντυπωσιακή του «1987»: «Ο κύριος λόγος που αυτό το άλμπουμ έχει τόση απήχηση είναι επειδή μιλάει στην καρδιά του κοινού. Ο κόσμος γνωρίζει ότι δημιούργησα αυτό το άλμπουμ με πολλή προσπάθεια και αγάπη».

Όσον αφορά το «NANA», πρόσθεσε: «Η συμμετοχή του Rack ήταν μια έκπληξη για τους θαυμαστές και μια πολυαναμενόμενη συνεργασία. Παρόλο που έχουμε διαφορετικό ύφος στο rap, τα flows μας συνδυάστηκαν τέλεια και δημιούργησαν ένα αριστούργημα. Είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια στο άλμπουμ».

SNIK - 1987

Το Spotify άρχισε να ασχολείται με το ελληνικό περιεχόμενο ακριβώς τη στιγμή που ο SNIK κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, το «TopBoy», το οποίο και σημείωσε επιδόσεις ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα και ανακηρύχθηκε ως το άλμπουμ με τις υψηλότερες φυσικές πωλήσεις στην Ελλάδα το 2020.

Σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά, το νέο άλμπουμ «1987» καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και το όνομα του SNIK διατηρείται στην κορυφή των charts για πάνω από 20 συνεχόμενες ημέρες.

«Όταν το [εκδοτικό] λανσάρισμα του Spotify στην Ελλάδα συνέπεσε με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ μου, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να συνεργαστώ μαζί του για την επίτευξη τεράστιων ορόσημων», σχολίασε ο SNIK.

«Πιστεύω ότι τόσο η μουσική μου όσο και εγώ έχουμε εξελιχθεί από την κυκλοφορία του πρώτου μου άλμπουμ. Η μουσική, οι στίχοι και τα vibes στα τραγούδια μου (στο «1987») αντικατοπτρίζουν μια πιο ώριμη εκδοχή του εαυτού μου», σημείωσε.

Το Spotify αποκάλυψε επίσης ότι ο SNIK «αυτή τη στιγμή ετοιμάζει μια deluxe έκδοση του «1987» με περισσότερα τραγούδια και συνεργασίες» και ότι «ταξιδεύει επίσης σε όλο τον κόσμο γυρίζοντας music videos για το άλμπουμ».

«Όπως πάντα, οι θαυμαστές μου μπορούν να περιμένουν από εμένα να είμαι πρωτοπόρος στο rap παιχνίδι και να τους δίνω τα καλύτερα rap κομμάτια και βίντεο της σκηνής», δήλωσε ο SNIK στο Spotify.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα του Spotify στον SNIK εδώ.

 

ΠΗΓΗ