Το «Μουσικό Κουτί» ανοίγει για καλλιτέχνες που δεν βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση.

Γυναικεία υπόθεση είναι το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, στις 22:00, καθώς φιλοξενεί τρεις ερμηνεύτριες από διαφορετικές γενιές.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αναστασία Μουτσάτσου και τη Σαββέρια Μαργιολά.

Τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Αναστασία Μουτσάτσου ενώνει, εκτός από την αγάπη τους για το τραγούδι και μια ιδιαίτερη φιλία που ξεκίνησε με την συνεργασία τους στη μουσική παράσταση «Γυναίκες».

Οι ξεχωριστές καλεσμένες μοιράζονται, επίσης, ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα τους, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

«Είμαι μία γυναίκα αντισυμβατική σε όλα. Ξεκίνησα να τραγουδάω χωρίς μικρόφωνο και έβγαζα έτσι όλη τη βραδιά και το ευχαριστιόμουν», λέει η συνταξιούχος δασκάλα Φωτεινή Βελεσιώτου, που γεννήθηκε στην Καρδίτσα.

«Ήθελα να πάω στη Γυμναστική Ακαδημία, αλλά δεν με άφησε ο πατέρας μου γιατί θα έπρεπε να φοράω σορτς, για να κάνω προπονήσεις και αυτό δεν επιτρεπόταν. Είκοσι τέσσερα χρόνια δούλεψα ως δασκάλα και ήταν τα πιο όμορφά μου χρόνια!», αναφέρει.

Τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Φωτεινής Βελεσιώτου ,«Διόδια», «Μέλισσες», «Στάχτη», αλλά και το ολοκαίνουργιο «Βαδίζω Ανάποδα», συναντούν το «Λιμάνι» και τα «Μυστικά Σημάδια».

Οι «Μέλισσες» δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύει το τραγούδι μοναδικά. Δυναμώστε τον ήχο και αφήστε τους στίχους και τη μουσική να σας μαγέψουν.

«Τον εαυτό μου ως τραγουδίστρια, με την έννοια ότι αυτό θα ήταν το μέλλον μου, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ», αναφέρει η Αναστασία Μουτσάτσου, που γεννήθηκε στα Βελανίδια Λακωνίας, αλλά σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στον Πειραιά

«Φανταζόμουν μια καλύτερη ζωή, γιατί μεγαλώναμε φτωχά, μέσα στο κρύο και το σπίτι ήταν παλιό. Αυτό που ονειρευόμουν με πάθος ήταν να φύγω από το χωριό, να έρθω στην Αθήνα και να ζήσω σε ένα σπίτι που να έχει καλοριφέρ, να μην είναι τα στρωσίδια κρύα την ώρα που ξαπλώνεις… Και να κάνω μια δουλειά που θα μου αποφέρει χρήματα», λέει στο «Μουσικό Κουτί».

Η αισθαντική ερμηνεία της Αναστασίας Μουτσάτσου στο «Σ’ Αγάπησα» μας γοητεύει και μας καθηλώνει.

Η Σαββέρια Μαργιολά μιλάει στο «Μουσικό Κουτί» για την ιταλική καταγωγή του ονόματός της, τη μουσική που είναι οικογενειακή τους υπόθεση και τον άνθρωπο που της άνοιξε τις πόρτες στο ευρύ κοινό, τον Γιώργο Νταλάρα.

Επίσης μας ταξιδεύει με την αέρινη φωνή της με το όμορφο ερωτικό τραγούδι «Σε Ποια Θάλασσα Αρμενίζεις».

Ένα jukebox βγαλμένο από άλλες εποχές έρχεται από την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού».

Καλεσμένοι και οικοδεσπότες ενώνουν τις φωνές τους στα τραγούδια «Μια Ζωή Στο Ρίσκο» της Σωτηρίας Λεονάρδου, «Ίσως Φταίνε Τα Φεγγάρια» του Αντώνη Καλογιάννη, το «Χαρικλάκι» της Ρίτας Αμπατζή, και τα υπέροχα «Μη Μου Ξαναφύγεις Πια» και «Μην Κλαις», που έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Σωτηρία Μπέλλου.

Και αυτή την Τετάρτη καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, αρχίζει το «Μουσικό Κουτί».

ΠΗΓΗ