Η παρουσίαση του άλμπουμ σε μία ιδιαίτερη βραδιά.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ταξίδεψαν μοναδικά το κοινό «Με Τα Φτερά Της Ποίησης», παρουσιάζοντας στον «Ιανό» το ομότιτλο διπλό live album τους, που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Στην ιδιαίτερη βραδιά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής μίλησαν για τη δημιουργία του σπάνιου live άλμπουμ από το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο ηχογραφήθηκε το 2012.

Το αξέχαστο ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή των δύο καλλιτεχνών περιλαμβάνει ποίηματα του Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Λάγιου και Μιχάλη Τρανουδάκη.

«Ανάμεσα στις συμπληγάδες της εποχής, στις δυσβάστακτες εικόνες και συναισθήματα η ψυχή μας μαλακώνει και η καρδιά μας κάνει χώρο για μουσική και ποίηση. Ο Αιγιοπελαγίτης Οδυσσέας Ελύτης πάντα θα δημιουργεί ένα μαγικό τοπίο και θα πλουτίζει την φαντασία μας», ξεκίνησε την ομιλία της η ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο διακεκριμένος πιανίστας Στέφανος Κορκολής συμπλήρωσε: «Καταθέσαμε τις ψυχές μας αβίαστα στο μεγαλούργημα που λέγεται Οδυσσέας Ελύτης. Τα τραγούδια αυτά θα ταξιδεύουν με ολάνοιχτα πανιά  στην έκφρασή μας».

Με τον μοναδικό  σολίστα στο πιάνο και την υπέροχη ερμηνεύτρια ακούσαμε μερικά από τα τραγούδια του άλμπουμ «Με Τα Φτερά Της Ποίησης», όπως «Το Κοχύλι», «Όμορφη Και Παράξενη Πατρίδα», «Του Μικρού Βοριά», «Ο  Έρωτας Τ’ Αρχιπέλαγος» και «Το Τρελοβάπορο».

Την παρουσίαση προλόγισε ο Νίκος Θρασυβούλου, ενώ, εκτός από τους δύο καλλιτέχνες, για το άλμπουμ μίλησε και η Τώνια Δραγούνη, της οποίας οι φωτογραφίες που μυρίζουν Ελλάδα ντύνουν το ένθετο του άλμπουμ.

Μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο CEO της Panik Records, Γιώργος Αρσενάκος, μαζί με την ομάδα της εταιρείας, καθώς και οι καλλιτέχνες Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Σοφία Μανουσάκη και Γιώργος Περρής.

Μετά την παρουσίαση, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής υπέγραψαν τα άλμπουμ, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο.

Το άλμπουμ «Με Τα Φτερά Της Ποίησης» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα, καθώς σε μορφή CD στα καταστήματα πώλησης μουσικής.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ