Νέο τραγούδι από την Κορίνα Λεγάκη.

Δυόμιση χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Νέος Κόσμος», δυόμιση χρόνια μετά την αρχή του τέλους της πανδημίας, η Κορίνα Λεγάκη κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι του καινούργιου άλμπουμ της.

Ο δίσκος έχει τίτλο «Σεκάνς» και ανοίγει με πρώτο πλάνο το τραγούδι «Ένα Πρωί Γλυκό» με την υπογραφή του Γιώργου Περού.

Ηλεκτρικές κιθάρες μπερδεύονται γλυκά με μαντολίνα. Τρομπέτες, τύμπανα και λαούτα χορεύουν στον ρυθμό που κρατούν οι Δραμαμίνη, οι οποίοι επιμελήθηκαν την ενορχήστρωση. «Σκηνοθετεί» ο Μανώλης Φάμελλος που υπογράφει την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής.

Το «Ένα Πρωί Γλυκό» συνοδεύεται από music video που σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Κουντουράς.

«Ένα πρωί γλυκό ξύπνησα δίπλα σου / θυμάμαι ακόμα πως μύριζαν τα μαλλιά σου / κι εσύ μ’ αγκάλιαζες κι όλο με τύλιγες / με τα εξαίσια τα μαγικά φτερά σου…»

Περσόνα πολύγλωσση και πολυπολιτισμική, η Κορίνα Λεγάκη, η οποία γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και έχει ελληνοσουηδική καταγωγή, έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους με πρωτότυπο υλικό και επανεκτελέσεις τραγουδιών Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε προσωπικούς δίσκους και ζωντανές εμφανίσεις σημαντικών συνθετών, τραγουδιστών, μουσικών και ensemble διαφόρων ειδών, από τη free jazz μέχρι το παραδοσιακό και από την ακαδημαϊκή μουσική έως την έθνικ.

Παράλληλα, η Κορίνα Λεγάκη έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δραστηριότητα, συμπράττοντας επί σκηνής και δισκογραφικά με παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Το «Ένα Πρωί Γλυκό» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

ΠΗΓΗ