Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τρεις διαφορετικές γενιές τραγουδοποιών και ερμηνευτών.

Αφιερωμένο στα τραγούδια που έγραψαν ιστορία τη θρυλική δεκαετία του ’60 είναι το «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μοιράζονται την αγάπη τους για τους καλλιτέχνες που μεγαλούργησαν τότε με τον Βασίλη Καζούλη, τα Κίτρινα Ποδήλατα, την Αλεξάνδρα Κόνιακ και τον Βασίλη Προδρόμου.

Τρεις διαφορετικές γενιές τραγουδοποιών και ερμηνευτών, που τις ενώνει η αγάπη τους για τα τραγούδια της συγκεκριμένης δεκαετίας.

Ο Leonard Cohen συναντά τον Νίκο Γκάτσο και ο Διονύσης Σαββόπουλος τον Μίκη Θεοδωράκη. Το τραγούδι «When A Man Loves a Woman», συνώνυμο του έρωτα, ξυπνά αναμνήσεις, ενώ το διαχρονικό «Άγαλμα» του Μίμη Πλέσσα μάς θυμίζει ότι και τα μουσικά διαμάντια είναι παντοτινά.

«Τη δεκαετία του ’60, η μουσική απογειώνεται με πρωτοφανή έμπνευση, δύναμη και πρωτοτυπία. Δεν ξέρω αν άλλαξε ο κόσμος, αλλά σίγουρα άλλαξε η μουσική για πάντα», σημειώνει ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ο Βασίλης Προδρόμου ερμηνεύει την αξεπέραστη δημιουργία «Θα Κλείσω Τα Μάτια» του Άκη Πάνου, με διαφορετικούς στίχους από εκείνους που επανακυκλοφόρησε το τραγούδι το 1971, ένα χασάπικο που έγραψε ο δημιουργός το 1967 για τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Και από το κλασικό «Θα Κλείσω Στα Μάτια» στο επίσης κλασικό «All My Loving» των Beatles, που ερμηνεύει με τη γνώριμη και αγαπημένη φωνή του ο Βασίλης Καζούλης.

Ο Βασίλης Καζούλης μιλάει για τον Leonard Cohen που αγάπησε, τα Κίτρινα Ποδήλατα για τα τραγούδια που τους μάγεψαν μέσα από τις ελληνικές ταινίες, ο Βασίλης Προδρόμου αναφέρεται στους καλλιτέχνες και δημιουργούς που τον σημάδεψαν και η Αλεξάνδρα Κόνιακ διαλέγει ποια τραγούδια θα ήθελε να διασκευάσει από τη συγκεκριμένη δεκαετία.

Τα Κίτρινα Ποδήλατα παίρνουν τη σκυτάλη ερμηνεύοντας το «I Got You (I Feel Good)» του James Brown και όλη η παρέα χορεύει στον ρυθμό.

Ένα δίλημμα που δυσκολεύει παρουσιαστές και καλεσμένους είναι αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω και στο επόμενο «Μουσικό Κουτί» είχαμε τη δυνατότητα να καλέσουμε την Τζένη Βάνου ή την Πόλυ Πάνου, ποια θα διάλεγαν;

Τη μεγάλη δημιουργία «Η Σκλάβα» του Γιώργου Μουζάκη, σε στίχους Γιώργου Γιαννακόπουλου, που στιγμάτισε με την ερμηνεία της η Τζένη Βάνου, ακούμε απόψε από τη βελούδινη φωνή της η Αλεξάνδρα Κόνιακ.

Στο juke box υποδεχόμαστε τους φίλους του «Μουσικού Κουτιού» που αγαπάνε τα ’60s και τις διασκευές.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι.

Καθίστε αναπαυτικά, ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ