Το «Μουσικό Κουτί» της δεκαετίας του ’80 – Καλεσμένοι οι Νίκος Ζιώγαλας, Τόλης Φασόης, Κωνσταντίνα Πάλλα και Ιαν Στρατής

Το πιο δυνατό πάρτι των ’80s έρχεται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη με συνοδοιπόρους τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Τόλη Φασόη, την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Ίαν Στρατή ξεκινάνε μία μεγάλη βόλτα από τη Βουλιαγμένη, περνάνε από Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και καταλήγουν στην Αθήνα και την Πλάκα της δεκαετίας του ’80.

Στην εκπομπή συναντιούνται μέσα από τα τραγούδια τους ο Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας με τις «Προσωπικές Οπτασίες», ο Χρήστος Κυριαζής με το «Έλα Μωράκι Μου», η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με το «Δικαίωμα» και οι A-ha με το «Take On Me».

Διαφήμιση

Μια ανοιξιάτικη εκδρομή στα ’80s, σε μία εποχή πολύ δημιουργική και αντιφατική, ανέμελη και δυναμική.

Στη διεθνή σκηνή συνυπάρχουν το new wave με τη χορευτική μαύρη μουσική που είναι η εξέλιξη της soul, η νέα ηλεκτρονική μουσική με τα hard rock και metal συγκροτήματα, τα πρώτα hip-hop και πολλά άλλα.

Στην Ελλάδα περνάμε από το έντεχνο και πολιτικό τραγούδι της προηγούμενης δεκαετίας στη νέα γενιά των τραγουδοποιών που γράφουν έναν πιο προσωπικό και βιωματικό στίχο και η μουσική τους είναι πιο «ξενόφερτη» κατά την ορολογία της εποχής.

Και φυσικά στο λαϊκό τραγούδι παίρνουν τη σκυτάλη νέοι συνθέτες, στιχουργοί και ερμηνευτές και του δίνουν μία νέα πνοή.

Ο Νίκος Ζιώγαλας στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Τζάμπο» και ο Τόλης Φασόης τα «σπάει» με το συγκρότημά του Sharp Ties.

Η Κωνσταντίνα Πάλλα και ο Ίαν Στρατης, αν και ανήκουν στη νεότερη γενιά καλλιτεχνών τους συνδέουν πολλά με τη συγκεκριμένη δεκαετία.

Είστε όλοι καλεσμένοι στο jukebox σε ένα πάρτι που παίζονται οι καλύτερες διασκευές τραγουδιών της εποχής.

ΠΗΓΗ