Η Αμάντα Γεωργιάδη εντυπωσίασε, για ακόμα μία φορά, στη δεύτερη πρόβα της στη σκηνή της Eurovision.

Η καρδιά του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο, όπου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου η Αμάντα Γεωργιάδη (Amanda Tenfjord) έκανε τη δεύτερη πρόβα της στη σκηνή του «PalaOlimpico» με το τραγούδι «Die Together» με το οποίο εκπροσωπεί την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό.

Η Αμάντα Γεωργιάδη κατάφερε να απογειώσει κάθε λέξη της μέσα σε ένα εκτυφλωτικό φως. Μέσα από παύσεις εκκωφαντικές που περιγράφουν τον απόηχο μιας ερωτικής ιστορίας, φανερώθηκε το τρίπτυχο της μοναξιάς και της έλλειψης ενός χωρισμού, αλλά και της φθοράς, που αμβλύνεται με το χρόνο.

Οι εικόνες και το video με τις καλύτερες στιγμές από την πρώτη πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη στο Τορίνο αποτελούν μια πρώτη γεύση από όσα μας επιφυλάσσει στη συνέχεια η νεαρή ερμηνεύτρια.

Nathan Reinds / EBU

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής, ανέφερε: «Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο “Die Together” που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, πέρα από την ιστορία της απόλυτης αγάπης που διηγείται. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας».

«Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: Τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις μετά από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως», εξήγησε.

«Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED κι ένα αντικείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια», συνέχισε.

Eurovision 2022 - Ελλάδα - Αμάντα Γεωργιάδη - Amanda Tenfjord
Nathan Reinds / EBU

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα λάβει μέρος στον Πρώτο Ημιτελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 10 Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 14 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για την ελληνική συμμετοχή, την οποία κατατάσσουν αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση του τελικού.

ΠΗΓΗ