Ένας Αυστραλός τραγουδιστής κυπριακής καταγωγής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision του 2023.

Ο Andrew Lambrou θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο του 2023.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με τη City Pop Records της Αυστραλίας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον Eurovision του 2023 από τον κυπριακής καταγωγής Αυστραλό τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

Ο Andrew Lambrou απέκτησε φήμη δημοσιεύοντας διασκευές δημοφιλών τραγουδιών στo κανάλι του στο YouTube και στον λογαριασμό του στο Instagram.

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο του στο YouTube είναι μια διασκευή του «Dusk Till Dawn» του ZAYN και της Sia που διαθέτει πάνω από 2,4 εκατομμύρια προβολές.

Μόνο στο Instagram έχει αποκτήσει ένα κοινό που ξεπερνά τους 480.000 followers.

Ο Andrew Lambrou έμαθε να παίζει πιάνο από παιδί και κέρδισε τον πρώτο του διαγωνισμό τραγουδιού στην ηλικία των έξι ετών.

Μετά από τις θετικές αντιδράσεις στις εβδομάδες συνεχούς ανάρτησης μικρών αποσπασμάτων στον λογαριασμό του στο Instagram, συνέχισε να δημοσιεύει ακόμη περισσότερη μουσική στην πλατφόρμα.

Ο Andrew Lambrou εκπροσώπησε την Κύπρο στον 37ο Διαγωνισμό Τραγουδιού North Vision με το τραγούδι «Lemonade». Επίσης έκανε οντισιόν για την έβδομη σεζόν του «X Factor» της Αυστραλίας μπροστά στους κριτές James Blunt, Guy Sebastian, Chris Isaak και Dannii Minogue.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή της Κύπρου στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα ανακοινωθούν αργότερα.

Την Κύπρο εκπροσώπησε στην Eurovision του 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας νωρίτερα φέτος η Ανδρομάχη, η οποία δεν κατάφερε να πάρει με το τραγούδι «Ela» την πρόκριση για τον τελικό του διαγωνισμού.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του ΡΙΚ.



ΠΗΓΗ