Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα γιορτάσει 40 χρόνια δημιουργίας με ένα sold out μουσικό διήμερο στο Ηρώδειο την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Η καλλιτεχνική πορεία του κορυφαίου Έλληνα τραγουδοποιού από το 1982 έως σήμερα, μέσα από τα σημαντικότερα τραγούδια του, με αφετηρία την εμφάνισή του ως ιδρυτικό μέλος των Φατμέ το 1982 έως και τη σημερινή του ενεργή παρουσία και προσφορά στη μουσική δημιουργία.

Σαράντα συναπτά έτη δημιουργίας και τραγουδοποιίας, σπουδαίες καλλιτεχνικές συνεργασίες και αξιοσημείωτη συμβολή στο πολιτιστικό έργο της χώρας μέσα από τη δισκογραφία του.

Η συναυλία θα παρουσιάσει «εφ’ όλης της ύλης» τα σημαντικότερα τραγούδια από την δισκογραφία του Νίκου Πορτοκάλογλου, με μια σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά.

Μια επετειακή συναυλία – γιορτή γι’ αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, συνοδοιπόρους και μη, από τους Φατμέ μέχρι τη Ρένα Μόρφη και τους μουσικούς της εκπομπής “Μουσικό Κουτί”.

Συμμετέχουν επίσης η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Με τα λόγια του ίδιου του Νίκου Πορτοκάλογλου:

«Σαράντα χρόνια διαδρομή και μοιάζουν μόνο μια στιγμή / Μια ανάσα, μια γιορτή κι άντε πάλι απ’ την αρχή / Άντε πάλι απ’ την αρχή σαν το άγραφο χαρτί / Άντε καρδιά μου, άντε πάλι πρέπει να μάθεις κάτι πάλι / Κάτι καινούργιο, κάτι νέο κάτι πιο δύσκολο κι ωραίο / Ναι, κάτι δύσκολο κι ωραίο σε θέλει ακόμα πιο γενναίο»

ΠΗΓΗ