Subscribe: http://bit.ly/SubscribePanikRecordsTube
Buy/Stream here:
Spotify: https://spoti.fi/3UCRO96
iTunes/Apple Music: https://apple.co/3OaaPNQ
Deezer: https://bit.ly/3O3d1qh

Μουσικοί διάλογοι του Μίκη Θεοδωράκη με την λόγια μουσική της Μικράς Ασίας
Ενορχήστρωση- Διεύθυνση Ορχήστρας
Ανδρέας Κατσιγιάννης

Την ενορχήστρωση και προσαρμογή του έργου Ασίκικο Πουλάκη που παρουσιάστηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ υπογράφει, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του συνθέτη, ο καταξιωμένος και πολυσχιδής συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, ιδρυτής της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στις 4 & 5 Δεκεμβρίου του 2021.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης , ευχαριστούν τον Γιώργο Κουμεντάκη , καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την πρόσκληση -πρόταση, να παρουσιάσουμε τη νέα μορφή, το έργο του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη .

Με φως απο την Ανατολή…
«Ήταν Οκτώβριος του 2005 όταν ο Μίκης Θεοδωράκης με κάλεσε στο σπίτι του να μου προτείνει μια ιδέα που είχε, αφού πρώτα είχε ακούσει προσεκτικά ό,τι υλικό είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε στη δισκογραφία από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την παρακάτω φράση που μου είπε: “Θέλω να αποκαλύψεις τη ρίζα του έργου μου Ασίκικο Πουλάκη, χρησιμοποιώντας τον ήχο της Εστουδιαντίνας με τον ήχο του Γιάννη”. Ο Γιάννης Σπάθας, αυτός ο μοναδικός μουσικός, είχε ενορχηστρώσει την πρώτη εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα σε στίχους του Μιχάλη Γκανά. Σήμερα, υλοποιώντας μετά από 16 χρόνια την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, δυστυχώς με την απουσία του να μας βαραίνει, όπως και αυτή του Γιάννη Σπάθα, νιώθω την ανάγκη, στην μνήμη τους, να ακολουθήσουμε πιστά αυτούς τους υπέροχους δρόμους του Αρχάγγελου, που ο Μίκης τους χάραξε, ο Γιάννης με τον Βασίλη τους πρωτοπερπάτησαν και εμείς, τώρα, τους ξαναφωτίζουμε»,

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς
Ενορχήστρωση, προσαρμογή, σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ερμηνεύει ο Γιάννης Διονυσίου
Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο, καβάλ), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, λάφτα), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι, λαούτο), Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρες), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Ανδρέας Παπάς, Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο)
Hχοληψία stage: Αντώνης Ζαχόπουλος
Live ηχογράφηση- Μίξη-Master: Ηλίας Λάκας

Estoudiantina/KatsigiannisAndreas
https://estoudiantina.com/
https://www.facebook.com/KatsigiannisAndreasofficial
https://www.facebook.com/Estoudiantina

Yiannis Dionysiou:
▶ Facebook: https://www.facebook.com/yianniszdion…
▶ Instagram: https://www.instagram.com/dionysiouyi…
▶ Spotify: https://spoti.fi/36NE1se

ENTER THE PANIK WORLD
http://bit.ly/PanikRecords_Website
http://bit.ly/PanikRecords_Facebook
http://bit.ly/PanikRecords_YouTube
http://bit.ly/PanikRecords_Twitter
http://bit.ly/PanikRecords_Instagram

source