Μέσα από την τέχνη και την υψηλή αισθητική της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σπάει τα δεσμά μέσα από το μουσικό βίντεο για το νέο τραγούδι της «Ελεύθερος Ξανά», ένα από τα τραγούδια της νέας δισκογραφικής συνεργασίας της με τον Νίκο Αντύπα, που διεκόπη ξαφνικά όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο.

Στο music video, σε σκηνοθεσία του Σεραφείμ Ντούσια, αποτυπώνεται η δραματοποίηση μίας τόσο απλής και ταυτόχρονα  σύνθετης φράσης: «Ελεύθερος Ξανά».

Μετά τα χρόνια της κοινωνικής αποστασιοποίησης που βιώσαμε όλοι λόγω της παγκόσμιας φονικής πανδημίας και τη στιγμή που ο αμοραλισμός εξακολουθεί να επικρατεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, το μουσικό βίντεο του «Ελεύθερος Ξανά» γίνεται τροφή για σκέψη, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα.

Το δίπολο της τοποθεσίας είναι χαρακτηριστικό: αρχικά, ένας χώρος μεγάλος, αλλά κλειστός, με θέα τον ουρανό. Έπειτα, το συναρπαστικό σκηνικό των Μετεώρων.

Μέσα από την τέχνη και την υψηλή αισθητική της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ο θεατής προσλαμβάνει το μήνυμα: Ο ουρανός της απόλυτης ελευθερίας είναι κοντά. Ακόμα και αν ο δρόμος είναι τραχύς, η απόλυτη ελευθερία μπορεί να κατακτηθεί.

«Ελεύθερος ξανά από όλα τα δεσμά / Από έναν άνθρωπο μικρό το θαύμα ξεκινά / Ελεύθερος ξανά, παντού και πουθενά / δυο άνθρωποι μαζί κινούν βουνά»

Τους στίχους του «Ελεύθερος Ξανά» υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Το νέο τραγούδι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

ΠΗΓΗ