Δείτε την εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision.

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord γέμισε με τη νεανικότητά της και τη δυναμική σκηνική παρουσία της το «PalaOlimpico» εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το τραγούδι «Die Together» στον Πρώτο Ημιτελικό για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το «Die Together» είναι μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, η οποία ξεκινάει με τα όμορφα φωνητικά της Αμάντας Γεωργιάδη και μια μίνιμαλ παραγωγή. Το τραγούδι στη πορεία χτίζεται καθώς το συναίσθημα κυριεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και κατάφερε να απογειώσει κάθε λέξη της μέσα σε ένα εκτυφλωτικό φως, τραγουδώντας για μία σχέση που πεθαίνει.

Μέσα από παύσεις εκκωφαντικές που περιγράφουν τον απόηχο μιας ερωτικής ιστορίας, φανερώθηκε το τρίπτυχο της μοναξιάς και της έλλειψης ενός χωρισμού, αλλά και της φθοράς, που αμβλύνεται με το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως.

Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED και ένα αντικείμενο που γειώνει τη σωματική ενέργεια.

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη, o Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Με την ελληνική αποστολή συνεργάστηκε ο visual artist Nicholas Cοbb μαζί με ομάδα Ουκρανών καλλιτεχνών.

ΠΗΓΗ